CONFERENCE LEAGUE

Europa Conference League: Λυτρωτής Έιμπραχαμ στο 90' για τη Ρόμα, πέρασαν Σλάβια, Φέγενορντ

Ο Τάμι Έιμπραχαμ της Ρόμα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φιτέσε για τη φάση των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022
Ο Τάμι Έιμπραχαμ της Ρόμα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φιτέσε για τη φάση των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 © 2022 GREGORIO BORGIA/ASSOCIATED PRESS

Ο Τάμι Έιμπραχαμ ισοφάρισε σε 1-1 στο 90' για τη Ρόμα κόντρα στη Φιτέσε και της έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League. Πέρασε παρά την ήττα κι η Σλάβια, 2/2 η Φέγενορντ.

Η Ρόμα άφησε το καλό για το τέλος και με γκολ του Τάμι Έιμπραχαμ στο 90' απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Φιτέσε στο "Ολίμπικο", που τη στέλνει στα προημιτελικά του Europa Conference League, ύστερα απ' τη νίκη 1-0 στο Άρνεμ.

Οι Ιταλοί ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως απέτυχαν να μετουσιώσουν αυτήν την κυριαρχία σε επικίνδυνες επιθετικές ενέργειες. Οι Ολλανδοί είχαν κλειστεί στα μετόπισθεν και δεν απειλούσαν ούτε κι αυτοί, όμως προηγήθηκαν στο 62' με ένα εκπληκτικό σουτ του Μαξιμίλιαν Βίτεκ έξω από την περιοχή.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έκανε τρεις αλλαγές μαζεμένες έπειτα από το γκολ, με τους Ρικ Κάρσντορπ, Μπράιαν Κριστάντε και Στεφάν ελ Σαραουί να περνούν στον αγώνα. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, οι οποίοι τελικά λύγισαν στο τέλος από το γκολ του Άγγλου επιθετικού.

Η Σλάβια έμοιαζε να είχε καθαρίσει την πρόκριση απέναντι στη ΛΑΣΚ από το 4-1 του πρώτου αγώνα και παρά την ήττα 3-4 στην Αυσρεία, προχώρησε στα προημιτελικά. Οι Τσέχοι προηγήθηκαν με 1-0 και 3-1 στην πρώτη μισή ώρα αγώνα, παρότι στο 42' έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Αϊχάμ Ουσού με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, όμως ήταν αρκετά κακοί στην τελική προσπάθεια, αν και το δεύτερο γκολ του Φίλιπ Βίζινγκερ στο 76' τους έδωσε ελπίδες για την ανατροπή. Η αποβολή του Σρτζαν Πλάβσιτς στο 85' προσέδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα και δύο γκολ σε δύο λεπτά της ΛΑΣΚ με τους Αντρέας Γκρούμπερ και Αλεξάντερ Σμιτ που είχαν περάσει ως αλλαγή έβαλε φωτιά στις κερκίδες. Εν τέλει, η ΛΑΣΚ κατάφερε να κάνει απλά την ανατροπή και όχι να βρει σκορ πρόκρισης.

Η Φέγενορντ είχε διαλύσει με 5-2 την Παρτίζαν στο Βελιγράδι, όμως στο "Ντε Κάιπ" τα βρήκε σκούρα και τελικά δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη 3-1. Οι Σίριλ Ντέσερς και Ρέις Νέλσον έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στους Ολλανδούς, όμως η Παρτίζαν απάντησε με τον Ρικάρντο Γκόμες στο 61'. Ο Μπράιαν Λίνσεν στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι ομάδες των προημιτελικών

  • Λέστερ
  • Αϊντχόφεν
  • Μαρσέιγ
  • Μπόντο Γκλιμτ
  • Σλάβια
  • Φέγενορντ
  • Ρόμα

Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16

Τα δεύτερα παιχνίδια της φάσης των 16

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ