CONFERENCE LEAGUE

Europa Conference League: Η Σλάβια απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε του Πέλκα, πρόκριση και για Φιτέσε

Οι παίκτες της Σλάβια πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στο "Σουκρού Σαράτσογλου", Κωνσταντινούπολη | Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Σλάβια πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στο "Σουκρού Σαράτσογλου", Κωνσταντινούπολη | Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 ASSOCIATED PRESS

Η Σλάβια ήταν για δεύτερο παιχνίδι καλύτερη απ' τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Πέλκα και με δεύτερη νίκη προκρίθηκε στη φάση των 16 του Europa Conference League. Την ακολουθεί η Φιτέσε που επιβλήθηκε της Ραπίντ.

Η Σλάβια νίκησε τη Φενέρμπαχτσε για δεύτερη φορά με 3-2 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των 16 του Europa Conference League. Οι Τσέχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στην Πράγα και τσέκαραν το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος αγωνίστηκε για 57 λεπτά.

Τα γκολ των Ίβαν Σρανζ και Γίρα Σορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του αγώνα δεν αποθάρρυναν τους Τούρκους, που βρήκαν το γκολ με τον Μερτ Γιαντάς. Η απώλεια του φορμαρισμένου Φερντί Καντιόγλου με τραυματισμό στο 28' όμως αποδείχθηκε κομβική, αφού οι συμπαίκτες του δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν περισσότερους κινδύνους.

Οι Τσέχοι είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και βρήκαν ένα τρίτο στο 63' με τον Σορ. Η μείωση του σκορ στο 90' από τον Μεργκίμ Μπερίσα δεν ήταν αρκετή για τη Φενέρμπαχτσε, που αποχώρησε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος.

Χωρίς τον Ταξιάρχη Φούντα που ετοιμάζει βαλίτσες για τις ΗΠΑ, η Ραπίντ δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα από το 2-1 του πρώτου αγώνα. Η Φιτέσε επιβλήθηκε με 2-0 στο Άρνεμ και πήρε το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση. Το γκολ του Άντριαν Γκρμπιτς μόλις στο 3' εξαΰλωσε το προβάδισμα των φιλοξενουμένων και ο Μάτου Μπέρο στο 19' το μετέφερε στην πλευρά των Ολλανδών. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν καλές ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα γκολ και μπορεί να μην τα βρήκαν, προκρίθηκαν όμως στους 16.

Οι ομάδες της φάσης των 16

  • Νικήτριες ομίλων του Europa Conference League: ΛΑΣΚ, Γάνδη, Κοπεγχάγη, Ρεν, Ρόμα, Άλκμααρ, Φέγενορντ, Βασιλεία
  • Νικήτριες μπαράζ: Λέστερ, Μαρσέιγ, Αϊντχόφεν, Μπόντο Γκλιμτ, Παρτίζαν, Σλάβια, Φιτέσε, ΠΑΟΚ

Τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων των μπαράζ για τους 16

Τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων των μπαράζ για τους 16

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ