CONFERENCE LEAGUE

Europa Conference League: Δια πυρός και σιδήρου Λέστερ και Μαρσέιγ, άνετα η Αϊντχόφεν

Ο Γκαετάν Λαμπόρντ της Ρεν μονομαχεί με τον Ράιαν Μπέρτραντ της Λέστερ για τη φάση των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στo "Ροαζόν", Ρεν | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022
Ο Γκαετάν Λαμπόρντ της Ρεν μονομαχεί με τον Ράιαν Μπέρτραντ της Λέστερ για τη φάση των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στo "Ροαζόν", Ρεν | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 © 2022 JEREMIAS GONZALEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Λέστερ ηττήθηκε στη Γαλλία απ' τη Ρεν αλλά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa Conference League λόγω της νίκης στην Αγγλία. Η Μαρσέιγ έκανε την ανατροπή στο τέλος κόντρα στη Βασιλεία. Τεσσάρα η Αϊντχόφεν στην Κοπεγχάγη.

Η Λέστερ είχε επικρατήσει με 2-0 στην Αγγλία και τελικά προκρίθηκε απ' τη φάση των 16 του Europa Conference League, παρά την ήττα 1-2 από τη Ρεν στο "Ροαζόν".

Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός και φρόντισε γι' αυτό ο Μπενζαμέν Μπουριζό με το γκολ του μόλις στο 6ο λεπτό. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα στην κερκίδα, με συνέπεια να καταρρεύσει μέρος του κιγκλιδώματος, χωρίς τραυματισμούς.

Οι Γάλλοι παρέμειναν με το πόδι στο γκάζι, είχαν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλες στιγμές. Η ισοφάριση του Γουέσλεϊ Φοφανά στο 51' έφερε το παιχνίδι στα μέτρα των "αλεπούδων", όμως το γκολ του Φλαβιέν Τετ στο 75' έδωσε ελπίδες στη Ρεν. Το τρίτο γκολ που θα έστελνε το ζευγάρι στην παράταση δεν ήρθε ποτέ και οι Άγγλοι πήραν μία δύσκολη πρόκριση.

Η Αϊντχόφεν είχε σημειώσει τέσσερα γκολ στο παιχνίδι του "Φίλιπς Στάντιον", όμως άλλα τόσα είχε σημειώσει κι η Κοπεγχάγη. Στη Δανία, αυτό το όριο το έπιασαν μόνο οι Ολλανδοί και με το 4-0 πήραν μια θριαμβευτική πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Έραν Ζάχαβι άνοιξε το σκορ μόλις στο 10' έπειτα από λάθος του Καρλ Γιόνσον και στο 38' ο Μάριο Γκέτσε έκανε το 2-0. Οι Δανοί δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα που έβαλε δύσκολα πριν από μία εβδομάδα, είχαν μόλις έξι τελικές και μία εύστοχη (κι ένα δοκάρι) και τελικά δέχθηκαν ακόμα δύο γκολ από τους Ζάχαβι και Νονί Μαντουέκε στο τέλος.

Η Μαρσέιγ απέτυχε να καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, παρά τις πολλές ευκαιρίες που είχε και παραλίγο να το πληρώσει. Εν τέλει, έκανε την ανατροπή στο τέλος και πήρε τη νίκη 2-1 επί της Βασιλείας στην Ελβετία. Ο Νταν Εντόι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ένα γκολ που έφερε στα ίσια το ζευγάρι ύστερα απ' τη νίκη 2-1 των Μασσαλών στο πρώτο παιχνίδι. Ο Τζενγκίζ Ουντέρ απάντησε γρήγορα όμως και στις καθυστερήσεις ο Βαλεντέν Ροζιέ έκανε την ανατροπή.

Οι ομάδες των προημιτελικών

  • Λέστερ
  • Αϊντχόφεν
  • Μαρσέιγ
  • Μπόντο Γκλιμτ

Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16

Τα δεύτερα παιχνίδια της φάσης των 16

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ ΛΕΣΤΕΡ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ