EUROBASKET 2022

Eurobasket 2022: Αντι-Γκαλινάρι ο Τεσιτόρι στη 12άδα της Ιταλίας, αντιπάλου της Εθνικής

Eurobasket 2022: Αντι-Γκαλινάρι ο Τεσιτόρι στη 12άδα της Ιταλίας, αντιπάλου της Εθνικής
FIBA

Συμβιβασμένος με την πραγματικότητα ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο, ανακοίνωσε δωδεκάδα για το Eurobasket 2022 με τον Αμεντέο Τεσιτόρι να παίρνει τη θέση του Ντανίλο Γκαλινάρι.

Το φινάλε της προετοιμασίας της Ιταλίας για το Eurobasket 2022 ήταν πολύ σκληρό. Ο τραυματισμός του Ντανίλο Γκαλινάρι δεν ήταν όσο σοβαρός είχε αρχικά εκτιμηθεί, αλλά η απουσία του από τη διοργάνωση ανέτρεψε τα σχέδια του Τζιανμάρκο Ποτζέκο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των ατζούρι ήταν εκ των συνθηκών υποχρεωμένος να μην σκύψει το κεφάλι. Ναι μεν δήλωσε πως "καταλαβαίνω την ψυχική κατάσταση του Γκαλινάρι, διότι για παρόμοιους λόγους έπρεπε να λείψω από ένα Ευρωμπάσκετ κι ένα Παγκόσμιο", αλλά ενεργοποίησε άμεσα τις εναλλακτικές και ανακοίνωσε τη 12άδα που θα έχει μαζί του.

Αυτή αποτελείται από τους: Σπίσου, Μάνιον, Μπίλιγκα, Τόνουτ, Μέλι, Φοντέκιο, Τεσιτόρι, Ρίκι, Μπαλντάσο, Πολονάρα, Παγιόλα και Ντατόμε. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αυτός που θα καλύψει το κενό του Γκαλινάτι είναι ο Αμεντέο Τεσιτόρι (28, 2.04), καθώς "κέρδισε αυτήν την ευκαιρία και θα ζήσει την περιπέτεια μαζί μας".

Η Ιταλία είναι εκ των αντιπάλων της Εθνικής ομάδας στον όμιλο του Μιλάνου. Πρεμιέρα κάνει με αντίπαλο την Εσθονία (2/9) και ακολούθως αντιμετωπίζει την Ελλάδα (3/9, 22:00), την Ουκρανία (5/9), την Κροατία (6/9) και τη Μεγάλη Βρετανία (8/9). Στόχος της μια από τις πρώτες τέσσερις θέσεις προκειμένου να συνεχίσει στα νοκ άουτ του Βερολίνου.

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ