EURO

Euro U21 Αγγλία - Ισπανία 1-0: Στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 39χρόνια τα "τρία λιοντάρια"

Οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας Κ21 πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου μετά την επικράτηση με 1-0 επί της Ισπανίας | 8 Ιουλίου 2023
Οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας Κ21 πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου μετά την επικράτηση με 1-0 επί της Ισπανίας | 8 Ιουλίου 2023 @2023 TAMUNA KULUMBEGASHVI/AP IMAGES

Η Εθνική Αγγλίας που κράτησε το μηδέν σε όλη τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21 επικράτησε στον τελικό της Ισπανίας με 1-0 με ήρωα του αγώνα, τον γκολκίπερ της, Τζέιμς Τράφορντ ο οποίος έπιασε πέναλτι στο 90+9'.

Η Εθνική ελπίδων της Αγγλίας κατέκτησε το Euro U21 μετά από 39 χρόνια νικώντας στον τελικό που διεξήχθη το Σάββατο το βράδυ την αντίστοιχη ομάδα της Ισπανίας με 1-0. Τα "τρία λιοντάρια" σκόραραν στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου, το γκολ που εν τέλει έκρινε την αναμέτρηση, με σκόρερ τον Τζόυνς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Άγγλος όμως ήταν ο Τζέιμς Τράφορντ ο οποίος στο 90+9 έπιασε πέναλτι, το οποίο δώθηκε μέσω VAR, του Αμπέλ Ρουίζ και εν συνεχεία είπε όχι σε νέα προσπάθεια των Ισπανών μέσα από την περιοχή και κράτησε το μηδέν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η Αγγλία κατάφερε να μην δεχτεί γκολ σε όλη τη διοργάνωση, ούτε και στον τελικό, με τον Τράφορντ ο οποίος από πήρε μεταγραφή από την Μάντσεστερ Σίτι στν Μπέρνλι αντί 17,5 εκατ. ευρώ στις αρχές Ιουλίου να αναδεικνύεται σε ήρωα για τα "τρία λιοντάρια".

ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ: Τράφορντ, Γκάρνερ, Χάργουντ-Μπέλις, Κόλγουιλ, Άρονς, Πάλμερ (83' Έλιοτ), Γκόμες (73' Σκιπ), Τζόυνς, Σμιθ-Ρόου (66' Μαντουέκε), Γκόρντον (83' Γκόρντον), Γκιμπις-Γουάιτ (73' Άρτσερ).

ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: Τενάς, Β. Γκόμες (73' Μπαρανετχέα), Περέδες, Πατσέκο, Μιράντα, Μπλάνκο (73' Καμέλο), Μπαένα (59' Ορόζ), Ρόντρι (59' Ρικέλμε), Σανθέτ (59' Βείγκα), Σ. Γκόμες, Αμπέλ Ρουίζ.

TAGS EURO ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ