ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024

Euro 2024: Το πορτοκαλί ποτάμι κι η μπλε σιγουριά

Euro 2024: Το πορτοκαλί ποτάμι κι η μπλε σιγουριά
AP PHOTO / SERGEI GRITS

Οι φίλοι της Ολλανδίας έδωσαν δυναμικό παρών στο παιχνίδι με τη Γαλλία, δημιουργώντας ένα πραγματικό πορτοκαλί ποτάμι. Εκείνοι όμως που έδειχναν πιο σίγουροι για την ομάδα τους ήταν οι "μπλε".

Το ντέρμπι ανάμεσα στη Γαλλία και την Ολλανδία δεν δικαίωσε, ακριβώς, τις προσδοκίες που υπήρχαν. Τόσο λόγω των ονομάτων που παρατάχθηκαν στο γρασίδι της Λειψίας όσο και λόγω της δεδομένης φιλοδοξίας αμφοτέρων να φτάσουν ως τον τελικό. Για την ακρίβεια, η εικόνα που είχαν οι δύο μονομάχοι δεν δικαιολογεί τη ρητορική της στόχευσης στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στο Euro 2024. Αυτά γίνονται βέβαια...

Εκείνο που έκανε "μπαμ" από νωρίς στο γήπεδο, αρκετές ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ήταν η έντονη παρουσία των φίλων της Ολλανδίας. Ένα πραγματικό πορτοκαλί ποτάμι που ξεχώρισε στις εξέδρες και έδωσε την αίσθηση πως η αναμέτρηση διεξαγόταν στο Άμστερνταμ ή το Ρότερνταμ, κι όχι σε μια πόλη της Γερμανίας. Οι φίλοι των "οράνιε" είχαν καταλάβει περίπου το μισό γήπεδο, αφήνοντας λίγο χώρο για τους αντιπάλους τους -αυτοί περιορίστηκαν στο ένα πέταλο επί της ουσίας.

Στην πορεία του αγώνα βέβαια, η ποσοτική διαφορά δεν είχε νόημα. Η εκκίνηση της Γαλλίας στο δεύτερο μέρος και το εντυπωσιακό τέταρτο που είχε μετά από την ανάπαυλα σίγησε για τα καλά την ολλανδική εξέδρα, η οποία ξανάνιωσε μόνο την στιγμή του γκολ του Τσάβι Σίμονς. Γκολ που βέβαια λίγο αργότερα ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα να επιστρέψει η... βουβαμάρα.

Στην αντίπερα όχθη, η Γαλλία έδειξε πως χωρίς τον Κιλιάν Εμπαπέ δεν είναι ακριβώς απειλητική στην επίθεση. Δεν έχει το κάθετο παιχνίδι, ούτε τη φαντασία του ηγέτη των "μπλε" για το... διαφορετικό, που μπορεί να αλλάξει άμεσα τις ισορροπίες ενός αγώνα. Ακόμη κι έτσι βέβαια, η Γαλλία βγάζει μια ηρεμία, μια σιγουριά στο παιχνίδι της.

Κάτι που εκπορεύεται από τους τόνους αυτοπεποίθησης που έχει, δεδομένων των πολλών σπουδαίων εμφανίσεων σε μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια -μοναδική εξαίρεση το Euro 2020.

Θα δικαιωθεί αυτή η σιγουριά; Θα φανεί στην πορεία. Προς το παρόν της φτάνει...

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ