EURO

Euro 2024: Οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση

Οι παίκτες του Βελγίου πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Αυστρία για τα προκριματικά του Euro 2024 στο "Ερνστ Χάπελ", Βιέννη | Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023
Οι παίκτες του Βελγίου πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Αυστρία για τα προκριματικά του Euro 2024 στο "Ερνστ Χάπελ", Βιέννη | Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 © 2023/FLORIAN SCHROETTER/AP IMAGES

Βέλγιο, Γαλλία και Πορτογαλία έγιναν οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Euro 2024, όπου τους περιμένει η οικοδέσποινα Γερμανία.

Η 7η αγωνιστική των προκριματικών ομίλων του Euro 2024 έδωσε και τα πρώτα εισιτήρια για την τελική φάση στη Γερμανία.

Η οικοδέσποινα περίμενε περίπου πέντε χρόνια για να μάθει ορισμένες ομάδες που θα βρίσκονται μαζί της στο 17ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ιστορίας και τελευταίο για καιρό που θα διεξαχθεί σε μία χώρα.

Η Γαλλία έκανε... πάρτι στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας κι έπειτα από τη δεύτερη νίκη κόντρα στην Ολλανδία εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στο Euro 2024.

Η Πορτογαλία έχει το απόλυτο βαθμών στον 10ο όμιλο και με τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στη Σλοβακία εξασφάλισε την πρόκριση σε τελική φάση για 9η φορά στην ιστορία της και 8η διαδοχική.

Δύο λιγότερες έχει το Βέλγιο, που διέλυσε την Αυστρία στη Βιέννη στο δικό της ντέρμπι κορυφής και έφτασε τις τρεις διαδοχικές προκρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί με 24 ομάδες. Οι δύο πρώτοι κάθε προκριματικού ομίλου προχωρούν στα τελικά και τρεις ομάδες θα βρεθούν εκεί μέσω των playoffs.

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ