EURO 2024

Euro 2024: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στην τελική φάση

Οι παίκτες της Ιταλίας πανηγυρίζουν την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 στην "Μπάιαρενα", Λεβερκούζεν | Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023
Οι παίκτες της Ιταλίας πανηγυρίζουν την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 στην "Μπάιαρενα", Λεβερκούζεν | Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 © 2023/MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Ιταλία, Τσεχία και Σλοβενία έγιναν άλλες τρεις ομάδες που προστέθηκαν σε αυτές οι οποίες έχουν προκριθεί στα τελικά του Euro 2024.

Ένα κενό απομένει για να συμπληρωθεί το παζλ των προκρίσεων στα τελικά του Euro 2024 από τη φάση των προκριματικών ομίλων, ύστερα από τα "εισιτήρια" που μοιράστηκαν σε Ιταλία, Σλοβενία και Τσεχία.

Η "σκουάντρα ατζούρα" απέσπασε ισοπαλία με την Ουκρανία και κέρδισε το δικαίωμα να υπερασπιστεί το στέμμα της στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Σλοβενία κάνει την επανεμφάνισή της σε τελική φάση του τουρνουά από το 2000, ύστερα από τη νίκη της επί του Καζακστάν, το οποίο έστειλε πάνω στην Ελλάδα στα playoffs.

Τέλος, η Τσεχία έκανε το καθήκον της κόντρα στη Μολδαβία και προκρίνεται για 8η φορά στα τελικά, όσες και οι συμμετοχές της στα προκριματικά έπειτα από τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας, με την οποία έχει άλλες τρεις συμμετοχές και το ιστορικό τρόπαιο του 1976.

Το Euro 2024 θα διεξαχθεί με 24 ομάδες και η κλήρωση των έξι ομίλων θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 2 Δεκεμβρίου. Οι δύο πρώτοι κάθε προκριματικού ομίλου προχωρούν στα τελικά και τρεις ομάδες θα βρεθούν εκεί μέσω των playoffs.

TAGS EURO 2024 EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ