EURO 2024

Euro 2024: Οι δώδεκα ομάδες των playoffs και οι τρεις που δεν γνωρίζουν σε ποιο θα συμμετάσχουν

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος της Εθνικής Ελλάδας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Γαλλία για τη φάση των προκριματικών ομίλων του Euro 2024 στην "OPAP Arena" | Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος της Εθνικής Ελλάδας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Γαλλία για τη φάση των προκριματικών ομίλων του Euro 2024 στην "OPAP Arena" | Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ/EUROKINISSI SPORTS

Το τέλος των προκριματικών του Euro 2024 μεταφέρει την ποδοσφαιρική δράση στα playoffs, που περιλαμβάνουν δώδεκα ομάδες, αλλά όχι και τις οριστικές τετράδες. Ποιες τρεις χώρες δεν γνωρίζουν πού θα παίξουν.

Τα προκριματικά του Euro 2024 ολοκληρώθηκαν και τη θέση τους παίρνουν τα playoffs για τα τελευταία εισιτήρια με προορισμό τη Γερμανία.

Δώδεκα ομάδες έχουν κερδίσει τη συμμετοχή τους σε αυτήν τη διαδικασία μέσω του Nations League, μεταξύ αυτών και η Εθνική Ελλάδας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε εξασφαλίσει ήδη παρουσία στα playoffs που προέκυψαν από τη League C του Nations League και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το Καζακστάν. Ο έτερος ημιτελικός περιλαμβάνει τη Γεωργία και το Λουξεμβούργο.

Η League B προσφέρει... πέντε ομάδες στη διαδικασία κι έτσι στην κλήρωση της Πέμπτης (13:00, live από το SPORT24) θα γίνει γνωστό ποια εκ των Φινλανδία, Ουκρανία και Ισλανδία θα μεταφερθεί στα playoffs που συνδέονται με τη League A. Οι υπόλοιπες δύο θα αγωνιστούν με το Ισραήλ και τη Βοσνία που περιμένουν στα δεύτερα playoffs.

Τέλος, τα playoffs που συνδέονται με τη League A περιλαμβάνουν την Πολωνία και την Ουαλία από τη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς και την Εσθονία ως καλύτερη ομάδα στο ranking της League D, μαζί με την ομάδα της League B που θα προκύψει από την κλήρωση.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 21 Μαρτίου στις έδρες των "ισχυρών" σε κάθε μονοπάτι και οι τελικοί στις 26 του μήνα σε έδρα που θα οριστεί στην κλήρωση της Πέμπτης.

Το Path A των playoffs

  • Πολωνία - Εσθονία
  • Ουαλία - Φινλανδία ή Ουκρανία ή Ισλανδία

Το Path B των playoffs

  • Ισραήλ - Ουκρανία ή Ισλανδία
  • Βοσνία - Φινλανδία ή Ουκρανία

Το Path C των playoffs

  • Γεωργία - Λουξεμβούργο
  • Ελλάδα - Καζακστάν

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS EURO 2024 EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ