EURO 2024

Euro 2024 Κλήρωση, Εθνική Ελλάδας: Αυτά είναι τα γήπεδα και οι πόλεις του ομίλου της γαλανόλευκης

FILE - Players warm up in a stadium without fans prior to the the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Bayern Munich in Dortmund, Germany, Saturday, Nov. 7, 2020. One year late, it is unclear how many fans will be allowed for the Bundesliga clash between Dortmund and Bayern on Saturday, as the BVB has precautionary cancelled all tickets for the match due to the coronavirus pandemic. (AP Photo/Martin Meissner, File)
FILE - Players warm up in a stadium without fans prior to the the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Bayern Munich in Dortmund, Germany, Saturday, Nov. 7, 2020. One year late, it is unclear how many fans will be allowed for the Bundesliga clash between Dortmund and Bayern on Saturday, as the BVB has precautionary cancelled all tickets for the match due to the coronavirus pandemic. (AP Photo/Martin Meissner, File) AP

Δείτε τα γήπεδα και τις πόλεις, όπου η Ελλάδα θα παίξει τα τρία παιχνίδια στον όμιλό της, εάν καταφέρει να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Η Εθνική Ελλάδας έμαθε τους αντιπάλους της, εάν προκριθεί στο Euro 2024. To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αν περάσει τα μπαράζ, τότε θα βρει απέναντί της την Τουρκία, την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και την Τσεχία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πρεμιέρα της θα είναι με την Τουρκία στις 16 Ιουνίου, με την αναμέτρηση να πραγματοποιείται στο Signal Iduna Parκ την έδρα της Ντόρτμουντ.

Το δεύτερο ματς είναι προγραμματισμένο στις 22 Ιουνίου κόντρα στους Τσέχους στο Volksparkstadion στο Αμβούργο, ενώ το τρίτο ματς με την Πορτογαλία στις 26 Ιουνίου θα διεξαχθεί στο Arena AufSchalke στο Γκέλζενκιρχεν.

Signal Iduna Park, Ντόρτμουντ

Το πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας, εάν προκριθεί στο Euro, θα είναι σ' ένα από τα πιο διάσημα γήπεδα της Γερμανίας, το Signal Iduna Park, την ξακουστή έδρα της Ντόρτμουντ. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα του τουρνουά και θα φιλοξενήσει και έναν ημιτελικό.

Η έδρα της Ντόρτμουντ
Η έδρα της Ντόρτμουντ 2019 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER,FILE
  • Χωρητικότητα: 66.000 θέσεις
  • Έδρα ομάδας: Ντόρτμουντ
  • Έχει φιλοξενήσει: Τελικός Κυπέλλου UEFA 2001

H πόλη του Ντόρτμουντ βρίσκεται στην βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, θεωρείται η πολιτιστική "καρδιά" της περιοχής. Έχει εξελιχθεί σε έναν τεχνολογικό θύλακα, ενώ πριν από 50 χρόνια ήταν γνωστή για την παραγωγή σε άνθρακα, χάλυβα και φυσικά μπύρα. Η πόλη έχει πληθυσμό 586.852 κατοίκους.

Volksparkstadion, Αμβούργο

Το δεύτερο παιχνίδι της Ελλάδας θα γίνει σ' ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα της Γερμανίας, το Volksparkstadion στο Αμβούργο. Έκανε εγκαίνια το 1953, ενώ έγινε ανακαίνιση το 2000, έξι χρόνια πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο που πραγματοποιήθηκε στη χώρα. Στο Euro 2024 θα φιλοξενήσει και έναν προημιτελικό.

Euro 2024 Κλήρωση, Εθνική Ελλάδας: Αυτά είναι τα γήπεδα και οι πόλεις του ομίλου της γαλανόλευκης
  • Χωρητικότητα: 50.000 θέσεις
  • Έδρα ομάδας: Αμβούργο
  • Έχει φιλοξενήσει: Τελικός Europa League 2010, προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας (1.945.532 κάτοικοι στην πόλη). Είναι φυσικά διάσημο για το λιμάνι του, όπως και για την πλούσια ιστορία και κουλτούρα του. Διαθέτει μία από τις καλύτερες πινακοθήκες της Γερμανίας, όπως και τη Φιλαρμονική του Έλβα, όπου έγινε και η κλήρωση.

Arena AufSchalke, Γκέλζενκιρχεν

Το τρίτο ματς της Ελλάδας θα είναι στο Arena AufSchalke. Είναι η έδρα της Σάλκε και έκανε εγκαίνια τον Αύγουστο του 2001. Είναι ένα υπερσύγχρονο γήπεδο με συρόμενη οροφή, έχει φιλοξενήσει τελικό Champions League και αγώνα προημιτελικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο Euro 2024 θα διεξαχθεί και ένα ματς της φάσης των 16 πέρα από τρία ματς ομίλων.

Η έδρα της Σάλκε στο Γκέλζενκιρχεν
Η έδρα της Σάλκε στο Γκέλζενκιρχεν 2020 AP PHOTO/KARSTEN RABAS, POOL
  • Χωρητικότητα: 50.000 θέσεις
  • Έδρα ομάδας: Σάλκε
  • Έχει φιλοξενήσει: Τελικός Champions League 2004, Προημιτελικά Μουντιάλ 2006

Το Γκέλζενκιρχεν βρίσκεται επίσης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και δεν απέχει μακριά από το Ντόρτμουντ. Έχει πληθυσμό 260.126 κατοίκων και είναι διάσημο για την εξόρυξη άνθρακα και χάλυβα. Άλλωστε, το προσωνύμιο της Σάλκε είναι οι ανθρακωρύχοι.

Οι όμιλοι του Euro 2024:

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ