EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Ισπανία: Ο Ντάνι Όλμο ήταν η "ρεζέρβα" που ξεχώρισε κόντρα στην Αλβανία και χτυπάει ενδεκάδα

Spain's Dani Olmo controls the ball during a Group B match between Spain and Croatia at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 15, 2024. Spain won 3-0. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ο Ντάνι Όλμο @ 2024 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε έκανε ολικό λίφτινγκ στην Ισπανία για το αδιάφορο βαθμολογικά για εκείνη παιχνίδι με την Αλβανία και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για τις "ρεζέρβες", όπως ο Ντάνι Όλμο που ήταν ο κορυφαίος των Ιβήρων.

Η Ισπανία έκανε το απόλυτο στον δεύτερο όμιλο και περιμένει τον αντίπαλό της για τους "16" του Euro 2024, καθώς έκλεισε τις υποχρεώσεις της με τη νίκη 1-0 επί της Αλβανίας.

Ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε κράτησε στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς με την Ιταλία μόνο το Εμερίκ Λαπόρτ και προχώρησε σε δέκα αλλαγές, θέλοντας να δώσει ανάσες στους ποδοσφαιριστές του, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους Ίβηρες να πάρουν το τρίποντο, κόντρα σε μια μαχητική αλλά ελάχιστα απειλητική Αλβανία.

Ο κορυφαίος από τις "ρεζέρβες" ήταν δίχως αμφιβολία ο Ντάνι Όλμο, ο οποίος πέραν της ασίστ που πιστώθηκε στο γκολ του Φεράν Τόρες, είχε μια εκπληκτική παρουσία στη μεσαία γραμμή της Ισπανίας.

Η παρουσία του Όλμο κόντρα στην Αλβανία

Η Ισπανία είχε αρκετές ψηλά τις γραμμές της, καθώς είχε το μεγαλύτερο μερίδιο κατοχής της μπάλας, με εξαίρεση τον Χοσέλου (9) που γυρνούσε αρκετές φορές πιο χαμηλά, στον ίδιο χώρο και ελαφρώς μπροστά από τον Όλμο (8) και τους Μερίνο (6) Ζουμπιμέντι, όπως βλέπουμε στο γράφημα της Opta Stats / Perform.

Euro 2024, Ισπανία: Ο Ντάνι Όλμο ήταν η "ρεζέρβα" που ξεχώρισε κόντρα στην Αλβανία και χτυπάει ενδεκάδα

Ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας έμεινε στο ματς μέχρι και το 84' με τον Μπαένα να περνάει στη θέση του και έδωσε τις δικές του μάχες στο χώρο του κέντρο.

Συνολικά ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 54 ενέργειες με την μπάλα, εκ των οποίων οι 7 έγιναν στην περιοχή του Στρακόσια.

Δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του ακόμα και από το κέντρο για να αιφνιδιάσει τον κίπερ της Αλβανίας, καθώς επιχείρησε συνολικά τέσσερα σουτ, τα δύο μέσα από την περιοχή. Η "αξία" των προσπαθειών του ήταν 0.27 xGoals και σε καμία εξ αυτών δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Παράλληλα συνείσφερε και στο κομμάτι της δημιουργίας, καθώς έφτιαξε δύο τελικές για τους συμπαίκτες του, με τον Φεράν Τόρες να σκοράρει στην πρώτη με υπέροχο πλασέ στο 13'. Στις μεταβιβάσεις του είχε ποσοστό ευστοχίας 83 % με 29/25 εύστοχες πάσες, είχε όμως το απόλυτο στις μακρινές μπαλιές (5/5).

Euro 2024, Ισπανία: Ο Ντάνι Όλμο ήταν η "ρεζέρβα" που ξεχώρισε κόντρα στην Αλβανία και χτυπάει ενδεκάδα
Οι ενέργειες του Ντάνι Όλμο στο ματς με την Αλβανία

Συνολικά βγήκε κερδισμένος στις επτά από τις εννιά μονομαχίες που έδωσε ενώ είχε τρεις πετυχημένες ντρίμπλες σε τρεις απόπειρες. Στο αμυντικό σκέλος έβαλε το λιθαράκι του με ένα τάκλιν και ένα κλέψιμο.

Η γενική εικόνα του Όλμο ήταν εκπληκτική και ο 26χρονος έδειξε ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να καλύψει το κενό του Πέδρι και να τον αντικαταστήσει. Φυσικά δεν ήταν ο μόνος που έκανε καλό ματς, καθώς σε καλή μέρα βρέθηκαν και ο σκόρερ Φεράν Τόρες, ο Γκριμάλδο που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος από τα αριστερά και ο Νταβίντ Ράγια που κράτησε όρθια την Ισπανία όταν χρειάστηκε.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ