ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024

Euro 2024: Η σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων

Ο Νίκο Γουίλιαμς πανηγυρίζει γκολ της Ισπανίας κόντρα στην Γεωργία για τη φάση των 16 του Euro 2024
Ο Νίκο Γουίλιαμς πανηγυρίζει γκολ της Ισπανίας κόντρα στην Γεωργία για τη φάση των 16 του Euro 2024 @2024 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Ο πρώτος ημιτελικός του Euro 2024 φέρνει αντιμέτωπη την ομάδα που παίζει το πιο όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο (Ισπανία) με εκείνη που επενδύει κατά βάση στην άμυνα και την υπομονή (Γαλλία). Ποια θα υπερισχύσει;

Ο πρώτος ημιτελικός είναι κάτι σαν τελικός. Ισπανία εναντίον Γαλλίας, σε μια μονομαχία που -από μόνη της- μπορεί να κόψει την ανάσα και να κρατήσει τους εκατομμύρια φίλους των δύο ομάδων σε αναμμένα κάρβουνα για όσο κρατήσει ο αγώνας. Μπορεί πολλοί να υπολογίζουν τη "ρόχα" ως στο μεγάλο φαβορί για τη νίκη, αλλά ουδείς μπορεί να ξεγράψει τους "μπλε".

Επί της ουσίας άλλωστε, στο Μόναχο κοντράρονται δύο διαφορετικοί ποδοσφαιρικοί κόσμοι. Τουλάχιστον όπως παρουσιάστηκαν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στα γήπεδα της Γερμανίας.

Από τη μία η Ισπανία του επιθετικού ποδοσφαίρου, της διάθεσης για κατοχή της μπάλας και της άμεσης επίθεσης. Η "ρόχα" έχει ενθουσιάσει με αυτό που παρουσιάζει στο Euro 2024, ούσα -μακράν της δεύτερης- η πιο αποδοτική ομάδα εκ των τεσσάρων που έφτασαν ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Κυρίως γιατί έχει δύο παίκτες στα φτερά (Λαμίν Γιαμάλ, Νίκο Γουίλιαμς) που κάνουν μπόλικη ζημιά στην αντίπαλη άμυνα είτε χάρη στην τεχνική κατάρτιση είτε χάρη στην ταχύτητά τους. Κι αυτοί είναι οι δύο παίκτες που θα πρέπει να... αναχαιτίσει η άμυνα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, προκειμένου να φτάσει ως τον τελικό του Euro 2024.

Τώρα, όσον αφορά στη Γαλλία, τα κουκιά είναι μετρημένα. Πολύ κλειστή και σφιχτή στην άμυνα, με έμφαση στις αντεπιθέσεις και την εκμετάλλευση (sic) του ατομικού ταλέντου του Κιλιάν Εμπαπέ. Οι "μπλε" παραμένουν δίχως γκολ από δικά τους πόδια (ή κεφάλι) σε open play, αφού σκοράρουν είτε με πέναλτι είτε με... αυτογκόλ. Κάτι που πάντως δεν τους έχει κάνει ζημιά ως τώρα, αν κρίνουμε από το σημείο στο οποίο βρίσκονται.

Βέβαια, από την στιγμή που ο επόμενος αντίπαλος είναι ο πιο δύσκολος εξ όσων αντιμετώπισαν, όλα όσα δεν έγιναν ως τώρα, πρέπει να συμβούν. Κυρίως στο κομμάτι της επίθεσης. Γιατί είναι σαφές πως το... μισό - μηδέν δεν αρκεί για να κάμψει η Γαλλία την αντίσταση (αυτής) της Ισπανίας.

Ποιος από τους δύο κόσμους θα υπερισχύσει, θα το ξέρουμε σε μερικές ώρες. Ως τότε, μόνο να προβλέψουμε μπορούμε...

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ