EURO

Euro 2024: Η Ρωσία είναι και επίσημα εκτός των προκριματικών

Euro 2024: Η Ρωσία είναι και επίσημα εκτός των προκριματικών
@2022 /MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UEFA ανακοίνωσε πως η Ρωσία είναι επίσημα εκτός των προκριματικών του Euro 2024, ως επακόλουθο των αποφάσεων μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UEFA συνεδρίασε στην Κροατία και αποφασίστηκε η διαδικασία των προκριματικών για το Euro 2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία, με την κλήρωση να πραγματοποιείται στη Φρανκφούρτη στις 9 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, επικυρώθηκε πως η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στα προκριματικά, επομένως τίθεται εκτός Euro 2024. Στις 28 Φεβρουαρίου η UEFA και η FIFA είχαν αποφασίσει να πετάξουν όλες τις ρωσικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Η Ρωσία προσέφυγε στο CAS, όμως το διαιτητικό δικαστήριο επικύρωσε τις αποφάσεις των διεθνών ομοσπονδιών, οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε ισχύ. Ως εκ τούτου η νέα ανακοίνωση της UEFA για τον αποκλεισμό της εθνικής Ρωσίας από το Euro 2024 εναρμονίζεται με τις παραπάνω τιμωρίες.

"Όλες οι ρωσικές ομάδες είναι τιμωρημένες ως επακόλουθο των αποφάσεων της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στις 28 Φεβρουαρίου, οι οποίες επικυρώθηκαν από το CAS στις 15 Ιουλίου 2022. Έτσι, η Ρωσία δεν θα συμπεριληφθεί στην κλήρωση των προκριματικών για το Euro" αναφέρει η ανακοίνωση της UEFA.

TAGS EURO ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ