EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Γιαμάλ: Αυτά έκανε ο 16χρονος μάγος στην ιστορική του βραδιά

Euro 2024, Γιαμάλ: Αυτά έκανε ο 16χρονος μάγος στην ιστορική του βραδιά
Ο Λαμίν Γιαμάλ AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Λαμίν Γιαμάλ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της Ισπανίας στον ημιτελικό απέναντι στη Γαλλία (2-1), πετυχαίνοντας ένα γκολ που θα θυμόμαστε για χρόνια. Αυτά έκανε στην ιστορική του βραδιά.

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Euro 2024 πήγε στην Ισπανία. Η ρόχα επικράτησε 2-1 της Γαλλίας με ανατροπή και στις 14 Ιουλίου θα διεκδικήσει το 4ο ευρωπαϊκό της ιστορίας της.

Η βραδιά είχε φαρδιά πλατή την υπογραφή του Λαμίν Γιαμάλ. Ο 16χρονος "μάγος" έγραψε ιστορία και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο. Με το απόλυτο screamer έκανε το 1-1, εξαπέλυσε βολίδα με το αριστερό πόδι εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ ποίημα που θα το θυμόμαστε για χρόνια.

Ο Γιαμάλ κάπως έτσι έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Euro σε ηλικία 16 ετών και 362 ημερών, ξεπερνώντας τον Ελβετό, Γιόχαν Φονλάτεν (18 ετών και 141 ημερών). Τρίτος στη σχετική κατηγορία έρχεται ο Γουέιν Ρούνεϊ (18 ετών, 237 ημερών). Επιπλέον έγινε και ο νεαρότερος που πετυχαίνει γκολ σε Euro ή και Μουντιάλ, ένα ρεκόρ που κατείχε ο Πελέ (17 ετών, 239 ημερών).

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές του και το γκολ του Γιαμάλ στα έξι παιχνίδια του στο Euro 2024.

Euro 2024, Γιαμάλ: Αυτά έκανε ο 16χρονος μάγος στην ιστορική του βραδιά
Οι τελικές και τα xGoals του Γιαμάλ στο Euro 2024

Ο Γιαμάλ είναι η αλήθεια πως θα μπορούσε να πετύχει γκολ νωρίτερα σε αυτό το Euro. Sυνολικά στο τουρνουά έχει κάνει συνολικά 16 τελικές.

Έχει μεγάλες ευκαιρίες μέσα από την περιοχή, ενώ αρκετές φορές δοκιμάζει και το πόδι του εκτός "κουτιού". Σε μία από αυτές πέτυχε και το γκολ του τουρνουά. Οι 16 τελικές του έχουν "αξία" 1.66xG,

Αυτά έκανε ο Γιαμάλ κόντρα στη Γαλλία

Η ενέργεια που ίσως άλλαξε όλο το παιχνίδι ήταν η γκολάρα του Γιαμάλ για το 1-1, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στη ρόχα. Δείτε αναλυτικά όλες τις ενέργειες του 16χρονου κόντρα στους Bleus.

Euro 2024, Γιαμάλ: Αυτά έκανε ο 16χρονος μάγος στην ιστορική του βραδιά
Οι τελικές και οι κορυφαίες επιδόσεις του Γιαμάλ στο Ισπανία - Γαλλία

Ο Γιαμάλ είχε συνολικά στο παιχνίδι 45 ενέργειες με την μπάλα. Ο 16χρονος όργωσε την δεξιά πλευρά, στις λίγες φορές που η ρόχα αναπτυσσόταν από τα δεξιά.

Πέρα από το υπέροχο γκολ του είχε άλλες δύο τελικές και όλες ήταν από τα δεξιά εκτός περιοχής. Στο 40' το σουτ του μπλοκαρίστηκε, ενώ στο 81' με περίσσιο θράσος προσπάθησε να βρει πανομοιότυπο γκολ με το 1-1, αλλά αστόχησε για λίγο.

Επίσης ήταν εξαιρετικά ακριβής και στις μεταβιβάσεις του. Είχε 23 πετυχημένες στις 29 του πάσες, δηλαδή 79% ευστοχία. Είχε 12 πετυχημένες στις 16 πάσες στην επίθεση, όπως και δύο key passes, ήτοι πάσες που έφτιαξαν ευκαιρίες.

Επιλέον ολοκλήρωσε μία ντρίμπλα, ενώ ήταν ενεργός και ανασταλτικά, όταν γυρνούσε πίσω. Πραγματοποίησε τρία τάκλιν και μία απομάκρυνση, ενώ κέρδισε τις έξι από τις 11 μονομαχίες που έδωσε.

Το "άστρο" του Γιαμάλ λάμπει για τα καλά σε αυτό το Euro. Ο 16χρονος μάγος έχει την Κυριακή 14 Ιουλίου την ευκαιρία σε εφηβική ηλικία να κατακτήσει το ευρωπαϊκό και μάλισταν ως πρωταγωνιστής.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS EURO ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ