EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Γερμανία - Ουγγαρία: Η Μάνσαφτ κυνηγάει το "2 στα 2" κόντρα στους πληγωμένους Μαγυάρους

Germany's Toni Kroos runs during the Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Antonio Calanni)
Germany's Toni Kroos runs during the Group A match between Germany and Scotland at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Antonio Calanni) @2024 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την άκρως εντυπωσιακή της πρεμιέρα, η Γερμανία υποδέχται την Ουγγαρία, που καίγεται για θετικό αποτέλεσμα έπειτα από την ήττα της από την Ελβετία. Το SPORT24 σας παρουσιάζει μερικά χρήσιμα Facts ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης, πάντα με τη βοήθεια της Opta.

Η εθνική Γερμανίας και η αντίστοιχης της Ουγγαρίας μετρούν ήδη αντίστροφα για να μπουν το απόγευμα της Τετάρτης στη μάχη της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Euro 2024 (19/6, 19:00, ΕΡΤ1, LIVE από το Matchcenter του SPORT24).

Η οικοδέσποινα του 17ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προέρχεται από την εκτυφλωτική πρεμιέρα της, όπου συνέτριψε με 5-1 την Σκωτία στο Μόναχο και έδειξε πως είναι σε θέση να πετύχει μία μεγάλη διάκριση, με τους Μαγυάρους από την πλευρά τους να είναι πληγωμένοι, αφού γνώρισαν την ήττα με 3-1 από την Ελβετία στο πρώτο τους παιχνίδι στο τουρνουά.

Το "2 στα 2" θα στείλει την "Μάνσαφτ" από πολύ νωρίς στα νοκ-άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης, με την Ουγγαρία να χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό για να μείνει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης ενόψει του τελευταίου αγώνα της στη φάση των ομίλων με αντίπαλο την Σκωτία.

Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα Facts με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η τετάρτη αναμέτρηση των δύο χωρών σε μεγάλο τουρνουά. Συναντήθηκαν δύο φορές στο Μουντιάλ του 1938, όταν η Ουγγαρία νίκησε 8-3 στον όμιλο, αλλά η Δυτική Γερμανία πήρε 3-2 τον τελικό. Οι δύο χώρες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στον όμιλο του 2020.

Στα προηγούμενα τρία παιχνίδια των δύο ομάδων σε μεγάλο τουρνουά μπήκαν 20 γκολ, με μέσο όρο 6.7 γκολ ανά ματς.

Η Γερμανία έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια που έχει απέναντι στην Ουγγαρία σε γερμανικό έδαφος (δύο ισοπαλίες, τρεις ήττες), ένα 2-0 σε φιλικό τον Ιούνιο του 2016.

Euro 2024, Γερμανία - Ουγγαρία: Η Μάνσαφτ κυνηγάει το "2 στα 2" κόντρα στους πληγωμένους Μαγυάρους

Μετά το 5-1 επί της Σκωτίας στην πρεμιέρα, η Γερμανία θέλει να αρχίσει με δύο νίκες σε Euro για 5η φορά στην ιστορία της, μετά το 1972, το 1980, το 1996 και το 2021. Οι Γερμανοί κατέκτησαν το Euro στις τρεις διοργανώσεις που ξεκίνησαν με δύο νίκες, απέτυχαν μόνο το 2012.

Η Ουγγαρία είναι χωρίς νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια της σε Euro (τέσσερις ισοπαλίες, τρεις ήττες. Η τελευταία της νίκη ήταν το 2-0 επί της Αυστρίας το 2016 και αν χάσει από τη Γερμανία, θα κάνει δύο ήττες σε Euro για πρώτη φορά από το 1972.

Πέντε διαφορετικοί παίκτες σκόραραν για τη Γερμανία απέναντι στην πρεμιέρα. Οι Γερμανοί έχουν ήδη περισσότερους σκόρερ από όσους είχαν σε όλο το Euro 2020 (τρεις), ενώ μόνο το 1996 (έξι), το 2016 (έξι) και το 2012 (οκτώ) είχαν περισσότερους διαφορετικούς σκόρερ.

Euro 2024, Γερμανία - Ουγγαρία: Η Μάνσαφτ κυνηγάει το "2 στα 2" κόντρα στους πληγωμένους Μαγυάρους

Η Ουγγαρία έχει κρατήσει το μηδέν σε μόνο ένα από τα 12 παιχνίδια της σε Euro, στη νίκη με 2-0 επί της Αυστρίας το 2016. Έχει δεχθεί πρώτη γκολ σε επτά απ’αυτά τα 12 ματς και έχει χάσει έξι απ’αυτές τις επτά αναμετρήσεις, με εξαίρεση την ισοπαλία με την Ισλανδία το 2016.

Ο Κάι Χάβερτζ έχει άμεση συμμετοχή σε 13 τέρματα (εννέα γκολ, τέσσερις ασίστ) στις τελευταίες 18 εμφανίσεις του με τη φανέλα της Γερμανίας σε όλες τις διοργανώσεις, με γκολ/ασίστ κάθε 95 λεπτά. Ο Χάβερτζ έχει γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια του σε όμιλο Euro.

Ο Βάργκα έχει επτά γκολ σε εννέα παιχνίδια ως βασικός με τη φανέλα της Ουγγαρίας σε όλες τις διοργανώσεις. Μπορεί να γίνει ο δεύτερος Ούγγρος που σκοράρει στα πρώτα δύο παιχνίδια του σε Euro μετά τον Φέρεντς Μπένε το 1964.

Ο Κρος είχε 101/102 μεταβιβάσεις απέναντι στην Σκωτία (99%), ενώ έκανε και 31 πάσες που “έσπασαν” τις γραμμές των αντιπάλων.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ