EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Γαλλία - Πολωνία: Οι μπλε αγνοούν τη νίκη σε 3η αγωνιστική μεγάλου τουρνουά εδώ και 18 χρόνια

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με την προστατευτική μάσκα
Ο Κιλιάν Εμπαπέ με την προστατευτική μάσκα © 2024 HASSAN AMMAR / AP IMAGES

Η Γαλλία αντιμετωπίζει την Πολωνία που είναι με την πλάτη στον τοίχο για να κλείσει θέση στους "16" του Euro 2024. Δείτε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία της αναμέτρησης από την Opta.

Γαλλία και Πολωνία μονομαχούν στη Βεστφαλία (25/06, 19:00, ΕΡΤ1 και Live SPORT24) για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024 με τους μπλε να θέλουν πρόκριση και πρωτιά και τους Πολωνούς να είναι οριστικά τέταρτοι. Δείτε μερικά χρήσιμα στοιχεία της αναμέτρησης από την Opta.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση των δύο χωρών σε μεγάλο τουρνουά και η πρώτη σε Euro. Η Πολωνία επικράτησε 3-2 στον μικρό τελικό του Μουντιάλ το 1982 και η Γαλλία νίκησε 3-1 στη φάση των 16 στο Μουντιάλ του 2022.

Η Γαλλία είναι αήττητη στις τελευταίες οκτώ συναντήσεις με την Πολωνία σε όλες τις διοργανώσεις (τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες), μετά από την βαριά ήττα με 4-0 σε φιλικό τον Αύγουστο του 1982.

Η Γαλλία δεν έχει νικήσει το τρίτο ματς του ομίλου σε κανένα από τα τελευταία οκτώ μεγάλα τουρνουά (τέσσερις ισοπαλίες, τέσσερις ήττες), με τελευταία νίκη την 3η αγωνιστική να είναι το 2-0 επί του Τόγκο στο Μουντιάλ του 2006.

Η Πολωνία έχει χάσει το τελευταίο ματς του ομίλου σε τρία από τα τελευταία τέσσερα Euro που έχει συμμετάσχει, με την εξαίρεση να είναι η νίκη 1-0 επί της Ουκρανίας το 2016, όταν και πέρασαν για μοναδική φορά στα νοκ-άουτ.

Euro 2024, Γαλλία - Πολωνία: Οι μπλε αγνοούν τη νίκη σε 3η αγωνιστική μεγάλου τουρνουά εδώ και 18 χρόνια


Η Γαλλία δεν έχει ήττα στα οκτώ παιχνίδια ομίλου Euro με τον Ντεσάμπ στον πάγκο (τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες, με την τελευταία της ήττα στον όμιλο να είναι 0-2 από τη Σουηδία στο Euro 2012, με τον Μπλαν στον πάγκο.

Η Πολωνία έχει δύο ήττες στο Euro 2024 και ποτέ στην ιστορία της δεν έχει χάσει και τα τρία ματς στον όμιλο μεγάλου τουρνουά.

Η Γαλλία έχει 367 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ και έχει κρατήσει το μηδέν στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της. Ο τελευταίος παίκτης που σκόραρε εναντίον της ήταν ο Οσόριο της Χιλής, σε φιλικό που έγινε τον Μάρτιο.

Αν αγωνιστεί, ο Αντουάν Γκριεζμάν θα φτάσει τις 33 συμμετοχές σε μεγάλα τουρνουά, θα περάσει τον Λιλιάν Τουράμ (32) και θα είναι ο πρώτος Γάλλος, αν εξαιρεθούν οι τερματοφύλακες.

Ο Πιοτρ Ζιελίνσκι έχει μεγαλύτερη άμεση συμμετοχή σε τελικές (11) από κάθε άλλον Πολωνό στο τουρνουά (επτά τελικές και τέσσερις key passes), ενώ έχει και τις περισσότερες εύστοχες πάσες (68).

Euro 2024, Γαλλία - Πολωνία: Οι μπλε αγνοούν τη νίκη σε 3η αγωνιστική μεγάλου τουρνουά εδώ και 18 χρόνια

Ο Καντέ είναι ο Ευρωπαίος που έχει αγωνιστεί στα περισσότερα παιχνίδια Euro/Μουντιάλ χωρίς να γνωρίσει την ήττα, αφού η Γαλλία δεν έχει χάσει σε κανένα από τα 17 παιχνίδια (12 νίκες, πέντε ισοπαλίες) που έχει παίξει ο Καντέ.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ