OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ζορζίνιο, η σταθερά της Ιταλίας

Ο Ζορζίνιο πανηγυρίζει στο Ιταλία - Ελβετία για το Euro 2020.
Ο Ζορζίνιο πανηγυρίζει στο Ιταλία - Ελβετία © 2021 ALESSANDRA TARANTINO/POOL VIA AP

Κρυφός πρωταγωνιστής της πρόκρισης της Ιταλίας στα προημιτελικά του Euro 2020 ήταν ο Ζορζίνιο, ο οποίος απέδειξε ξανά ότι αποτελεί την σταθερά στο 4-3-3 του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Η Ιταλία ίδρωσε, αγχώθηκε, όμως εν τέλει πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro 2020. Η σκουάντρα ατζούρα επικράτησε 2-1 της Αυστρίας στην παράταση όμως πλέον το εμπόδιο είναι υψηλότερο. Η ομάδα του Μαντσίνι αντιμετωπίζει το Βέλγιο (2/7, 22:00, ANT1) στο Μόναχο με στόχο ένα εισιτήριο στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκ πρωταγωνιστών του παιχνιδιού των ατζούρι κόντρα στους Αυστριακούς ήταν ο Φεντερίκο Κιέζα, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ και άνοιξε τον δρόμο προς την πρόκριση. Ωστόσο, υπήρξε και ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έκανε αρκετή δουλειά για την Ιταλία στο παιχνίδι, χωρίς να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τον Ζορζίνιο, ο οποίος μάλιστα είναι και ο μοναδικός μέσος που έχει ξεκινήσει και στα τέσσερα ματς. Εκτός απ' τα 120 λεπτά απέναντι στην Αυστρία, έχει παίξει δύο 90λεπτα με Τουρκία και Ελβετία, ενώ βγήκε αλλαγή στο 75' στο ματς με την Ουαλία.

Ο 29χρονος χαφ στο παιχνίδι κόντρα στους Αυστριακούς ήταν ο "εργάτης" της μεσαίας γραμμής στο 4-3-3 που παρέταξε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, με αρκετά τρεξίματα σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου

Η σταθερά στον άξονα της Ιταλίας

Ο Ζορζίνιο αποτέλεσε τη σταθερά της Ιταλίας στο παιχνίδι απέναντι στην Αυστρία, με την συνεισφορά του στο επιθετικό, αλλά και στο ανασταλτικό κομμάτι να είναι καθοριστική. Το γεγονός μαρτυράει το παρακάτω γράφημα της Opta / Stats Perform.

Οι ενέργειες του Ζορζίνιο με την μπάλα στο Ιταλία - Αυστρία για το Euro 2020.
Οι ενέργειες του Ζορζίνιο με την μπάλα στο Ιταλία - Αυστρία STATS PERFORM / SPORT24

Στο γράφημα καταγράφονται οι ενέργειες του Ζορζίνιο με την μπάλα. Όπως μπορείτε να δείτε ο 29χρονος μέσος ήταν δραστήριος σε όλο τον άξονα του γηπέδου και βοηθούσε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού την ομάδα του.

Σημείο αναφοράς οι επιτυχημένες πάσες του

Η προσφορά του Ζορζίνιο στο δημιουργικό κομμάτι της Ιταλίας δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Αυτό αποδεικνύεται και απ' το γράφημα της Opta / Stats Perform. Όπως μπορείτε να δείτε ο 29χρονος χαφ ήταν σημείο αναφοράς για τους ατζούρι όσον αφορά στις μεταβιβάσεις, επιχειρώντας κυρίως να σπρώξει μπροστά το παιχνίδι των Ιταλών, με τις πάσες προς τα πίσω να είναι λίγες.

Οι επιτυχημένες πάσες του Ζορζίνιο στο Ιταλία - Αυστρία για τη φάση των 16 του Euro 2020.
Οι επιτυχημένες πάσες του Ζορζίνιο στο Ιταλία - Αυστρία STATS PERFORM / SPORT24

Η προσφορά, λοιπόν, του Ζορζίνιο σε αυτόν τον τομέα δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς παρόμοια εικόνα είχε παρουσιάσει και στα τρία παιχνίδια των ομίλων. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος μεταξύ των Ιταλών ποδοσφαιριστών στις πάσες (230) και στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις (190) στα τρία ματς κόντρα σε Τουρκία, Ελβετία και Ουαλία.

Επομένως, ο Ζορζίνιο αποτελεί ένα απ' τα πιο χρήσιμα εργαλεία στο 4-3-3 στο Μαντσίνι και η προσφορά του θα είναι ακόμη πιο απαραίτητη, ειδικά στο δύσκολο παιχνίδι που έχουν μπροστά τους οι ατζούρι απέναντι στους Βέλγους.

Euro 2020: Ζορζίνιο, η σταθερά της Ιταλίας

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ