EURO 2020

Euro 2020, Βέλγιο - Ιταλία 1-2: The Italian Job, με Ισπανία στα ημιτελικά

Ο Λορέντζο Ινσίνιε της Ιταλίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στο Βέλγιο για τα προημιτελικά του Euro 2020 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Παρασκευή 2 Ιουνίου 2021
Ο Λορέντζο Ινσίνιε της Ιταλίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στο Βέλγιο για τα προημιτελικά του Euro 2020 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Παρασκευή 2 Ιουνίου 2021 © 2021 STUART FRANKLIN/ASSOCIATED PRESS

Η Ιταλία πήρε το ντέρμπι των διεκδικητών στα προημιτελικά του Euro 2020, επικρατώντας με 2-1 του Βελγίου στο Μόναχο, σε ένα θεαματικό παιχνίδι, με σπουδαίες ευκαιρίες και τραυματισμούς. Με Ισπανία στην επόμενη φάση η "σκουάντρα ατζούρα".

Η Ιταλία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2020, ύστερα απ' τη νίκη της με 2-1 επί του Βελγίου στην "Άλιαντς Αρένα" του Μονάχου. Νικολό Μπαρέλα και Λορέντζο Ινσίνιε με όμορφα τέρματα έδωσαν προβάδισμα στη "σκουάντρα ατζούρα", ενώ ο Ρομέλου Λουκάκου μείωσε με πέναλτι στις καθυστερήσιες του 1ου ημιχρόνου.

Πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, αλλά και τραυματισμοί, με τον Λεονάρντο Σπινατσόλα να αποχωρεί με φορείο και δάκρυα.

Οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στο "Γουέμπλεϊ" την επόμενη Τρίτη στις 22:00, αναζητώντας το "εισιτήριο" για τον τελικό.

Euro 2020, Βέλγιο - Ιταλία 1-2: The Italian Job, με Ισπανία στα ημιτελικά

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν είχε στη διάθεσή του τον Εντέν Αζάρ αλλά είχε τον Κέβιν ντε Μπρόινε. Αυτή η απώλεια τον οδήγησε σε αλλαγή πλάνων, αφού έβαλε μεν τον Ζερεμί Ντοκού, όμως όχι στο ρόλο του οργανωτή της Ρεάλ, αλλά με αποστολή... τρεξίματος στα άκρα, με τον Ντε Μπρόινε να παίζει σχεδόν δίπλα στον Ρομέλου Λουκάκου, σε ελεύθερο ρόλο. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν γινόταν να αψηφίσει ακόμα μια καλή εμφάνιση του Φεντερίκο Κιέζα και του έδωσε τη θέση του Ντομένικο Μπεράρντι, ενώ θυσίασε τον Μανουέλ Λοκατέλι για τον Νικολό Μπαρέλα στο κέντρο.

Οι Βέλγοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να βρουν τον Λουκάκου στην επίθεση και το πρώτο 10λεπτο κύλησε κάπως έτσι, αλλά χωρίς ο πρωταθλητής Ιταλίας να καταγράψει κάποια σπουδαία τελική. Το μαρκάρισμα των Λεονάρντο Μπονούτσι και Τζιόρτζιο Κιελίνι ήταν αποτελεσματικό μέχρι εκείνο το σημείο και έδωσε θάρρος στους Ιταλούς να επιτεθούν κι αυτοί. Από μία στημένη φάση στο 13', ο Μπονούτσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, αφού σε δύο γρήγορες επιθέσεις των Βέλγων, πρώτα ο Ντε Μπρόινε και στη συνέχεια ο Λουκάκου δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του, τα οποία αποδείχθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση.

Στο 31ο λεπτό, σε μία φάση διαρκείας, ο Μπαρέλα έκανε μία υπέροχη προσπάθεια και άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς. Το μομέντουμ πήγε με τους "ατζούρι", που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να απειλήσουν την εστία του Τιμπό Κουρτουά. Το μακρινό σουτ του Κιέζα δεν είχε αποτέλεσμα, αυτό του Λορέντζο Ινσίνιε όμως κατέληξε σε ένα υπέροχο γκολ στο 44'. Η ανάπαυλα βρήκε τους Βέλγους να πανηγυρίζουν, όμως, αφού ένα απερίσκεπτο μαρκάρισμα του Τζιοβάνι ντι Λορέντζο στον Ντοκού κατέληξε σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λουκάκου.

Η Ιταλία πίεσε στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους, χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη στιγμή. Όπως συνέβη και στο 1ο ημίχρονο, έκλεισε τους Βέλγους στο γήπεδό τους, αλλά με τη διαφορά ότι τους τρόμαξε περισσότερο από την προηγούμενη φορά. Το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αριστερή πλευρά όπου κινούταν ο Ντοκού και έκανε άνω κάτω τον Ντι Λορέντζο με την ταχύτητά του.

Ο εξτρέμ της Ρεν δημιούργησε πολλούς κινδύνους και σε μία τέτοια περίπτωση, η άμυνα της Ιταλίας άνοιξε και ο Λουκάκου βρέθηκε σε θέση βολής εντός μικρής περιοχής, με τον Λεονάρντο Σπινατσόλα να μπαίνει τελευταία στιγμή μπροστά του και να αποτρέπει σίγουρο 2-2. Ο μπακ της Ρόμα έγινε πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα, αφού λίγο αργότερα έχασε μια ευκαιρία, ενώ στο 77' βρέθηκε να σφαδάζει στο έδαφος, χωρίς να τον έχει μαρκάρει κάποιος αντίπαλος. Αποχώρησε με δάκρυα πάνω σε φορείο και πιθανόν με σοβαρό τραυματισμό.

Ο Μαρτίνεθ άρχισε τις αλλαγές στο 70' με τους Νασέρ Σαντλί (στη θέση του Τομκά Μενιέ) και Ντρις Μέρτενς (στη θέση του Γιούρι Τϊλεμανς), κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Σαντλί έμεινε μόλις 2 λεπτά στο γήπεδο, αφού τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Ντένις Πρατ. Ο Μαντσίνι έριξε στο πα;ιχνίδι τον Αντρέα Μπελότι και τον Μπράιαν Κριστιάντε, ουσιαστικά φρεσκάροντας πνευμόνια και όχι αλλάζοντας πολλά πράγματα, ακόμα κι όταν αργότερα έβαλε τον Μπεράρντι στη θέση του Ινσίνιε.

Οι Βέλγοι τα έπαιξαν όλα για όλα στα τελευταία λεπτά και μετέφεραν το παιχνίδι στο γήπεδο των Ιταλών. Ο συνωστισμός στη μεγάλη περιοχή του Ντοναρούμα βοήθησε την Ιταλία, αφού δεν υπήρχε τρόπος για να περάσουν οι Βέλγοι καλές πάσες. Τα γεμίσματα και οι σέντρες με στόχο τον Λουκάκου δεν είχαν αποτέλεσμα και εν τέλει η "σκουάντρα ατζούρα" κράτησε το 2-1 και μαζί το "εισιτήριο" των ημιτελικών.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Μενιέ (70' Σαντλί, 74' Πρατ), Τίλεμανς (70' Μέρτενς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ, Ντοκού, Λουκάκου, Ντε Μπρόινε

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (80' Έμερσον), Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (74' Κριστάντε), Κιέζα (90+1' Τολόι), Ιμόμπιλε (75' Μπελότι), Ινσίνιε (79' Μπεράρντι)

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ