EURO 2020

Euro 2020, Τσεχία - Αγγλία 0-1: Ο Στέρλινγκ χάρισε την πρωτιά στα "τρία λιοντάρια"

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας © 2021 JUSTIN TALLIS / POOL PHOTO/ AP IMAGES

Η Αγγλία επικράτησε της Τσεχίας 1-0, χάρη στο γκολ του Στέρλινγκ στο 12', με τα "τρία λιοντάρια" να τερματίζουν στην πρώτη θέση του ομίλου.

Η Τσεχία αναμετρήθηκε από την Αγγλία στο Γούμπλεϊ για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020, με την Αγγλία να επικρατεί 1-0 χάρη στο γκολ του Στέρλινγκ στο 12'.

Η Αγγλία τερμάτισε πρώτη στον τέταρτο όμιλο, έχοντας επτά βαθμούς. Οι Τσέχοι τερμάτισαν τρίτοι και προκρίθηκαν στους "16", έχοντας τέσσερις βαθμούς, τους ίδιου με τους Κροάτες που τερμάτισαν δεύτεροι, καθώς είχαν καλύτεροι επίθεση. Στην τελευταία θέση έμεινε η Σκωτία, έχοντας μόλις έναν βαθμό.

Η Αγγλία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει νωρίς νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο η προσπάθεια του Στέρλινγκ στο δεύτερο λεπτό κατέληξε στο δοκάρι.

Ο Σο έκανε την μπαλιά στον κενό χώρο, ο Στέρλινγκ μπήκε στην περιοχή, πρόλαβε τον Βάτσλικ στην έξοδο τσιμπώντας την μπάλα, ωστόσο αυτή κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι των Τσέχων.

Δέκα λεπτά μετά, η Αγγλία βρήκε το γκολ, χάρη στον Στέρλιγνκ. Ο Τζακ Γκρίλις έκανε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Στέρλινγκ να πηδάει πιο ψηλά από όλους και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, μια και η άμυνα των Τσέχων τον ξέχασε, έχοντας στο νου της τον Σακά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι παίκτες του Σίλχαβι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, ωστόσο δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν με ευκολία την εστία του Πίκφορντ. Ο αργός ρυθμός του παιχνιδιού, τον οποίο επέβαλε εν μέρει η Αγγλία, δεν τους βοηθούσε να βγάλουν αντίδραση.

Στο 25' ο Κέιν, στην πρώτη φορά που τροφοδοτήθηκε με αξιώσεις στην περιοχή, απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Βάτσλικ, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ. Ήταν η πρώτη τελική του Κέιν στο τουρνουά, προς την εστία.

Δύο λεπτά μετά, ήταν η σειρά των Τσέχων να απειλήσουν. Ο Χόλες επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, αφού βρήκε λίγο χώρο, με τον Πίκφορντ να απομακρύνει σε κόρνερ με εξαιρετική επέμβαση στη δεξιά γωνιά του.

Στο 35' οι Τσέχοι έφτασαν μια ανάσα από το 1-1. Έπειτα από σέντρα του Μασοπούστ, ο Σο απομάκρυνε την μπάλα προ του Γιάνκτο, με τον Σούτσεκ να επιχειρεί το σουτ εντός περιοχής, καθώς η μπάλα του στρώθηκε στην περιοχή. Δυστυχώς γι' αυτόν, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Πίκφορντ.

Στο 37' ο Λουκ Σο λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ από σπόντα. Ο αριστερός μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιχείρησε να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κουφάλ του έβαλε την κόντρα με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία. Ο Βάτσλικ ενστικτωδώς παραχώρησε κόρνερ για τους Άγγλους με ωραία επέμβαση.

Φτωχό το δεύτερο ημίχρονο, μηδέν τελικές εντός στόχου και από τις δύο ομάδες

Στην επανάληψη, το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο, με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να καταγράψουν κάποια τελική προσπάθεια εντός εστίας.

Η ομάδα του Σίλχαβι πήρε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των "τριών λιονταριών". Στο 68' οι Άγγλοι ζήτησαν πέναλτι στο μαρκάρισμα πάνω στον Μαγκουάιρ από τον Μπόριλ. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με το VAR να επιβεβαιώνει την απόφασή του.

Η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος έγινε στο 84', ωστόσο η προσπάθεια του πρώην επιθετικού της ΑΕΚ, Τόμας Πέκχαρτ, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Πίκφορντ.

Ο Χέντερσον βρήκε δίχτυα, στην πρώτη προσπάθεια των Άγγλων στο δεύτερο ημίχρονο στο 86ο λεπτό, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε, καθώς όταν ο Μπέλιγκχαμ έκανε τη μεταβίβαση προς αυτόν, βάζοντας κόντρα πάνω σε αντίπαλο, ήταν εκτεθειμένος ο αρχηγός της Λίβερπουλ.

Η προσπάθεια του Κραλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου μέρους είχε την ίδια κατάληξη με την προσπάθεια του Πέκχαρτ, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Μάσοπουστ (64' Χλόζεκ), Χόλες (84' Βίντρα), Νταρίντα (64' Κραλ), Γιάνκτο (46' Σέβτσικ), Σικ (75' Πέκχαρτ)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς (79' Μινγκς), Σο, Ράις (46' Χέντερσον), Φίλιπς, Στέρλινγκ (67' Ράσφορντ), Γκρίλις (68' Μπέλιγκχαμ), Σακά (84' Σάντσο), Κέιν

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ