OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Το Βέλγιο πέρασε γιατί "στραγγάλισε" τον Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από το Βέλγιο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από το Βέλγιο PHOTO CREDITS: © 2021 THANASSIS STAVRAKIS / AP PHOTO

Η πρόκριση του Βελγίου επί της Πορτογαλίας ήρθε μέσα από έναν βασικό κανόνα: "Δεν αφήνουμε τον Ρονάλντο να εκτελέσει από εκεί που θέλει".

Το Βέλγιο πέταξε έξω την Πορτογαλία και πλέον το Euro 2020 συνεχίζεται χωρίς την κάτοχο του τροπαίου. Το γκολ του Τοργκάν Αζάρ αποδείχθηκε αρκετό, αφού η ομάδα του Σάντος δεν κατάφερε ποτέ να βρει την ισοφάριση, να μείνει ζωντανή στο τουρνουά.

Η ομάδα του Μαρτίνεθ αμύνθηκε μαζικά και τελικά κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. "Κλειδί" για τους Βέλγους αποδείχθηκε η ελαχιστοποίηση της απειλής από τον Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με πέντε γκολ είναι ακόμα ο πρώτος σκόρερ του Euro, αλλά απέναντι στο Βέλγιο δεν κατάφερε να απειλήσει όσο θα ήθελε.

Η απειλή στη μικρή περιοχή στον όμιλο

Δείτε στο γράφημα της Opta / Stats Perform τις τελικές και τα expected goals που είχε ο Ρονάλντο στη φάση των ομίλων.

Οι τελικές και τα expected goals του Ρονάλντο στη φάση των ομίλων
Οι τελικές και τα expected goals του Ρονάλντο στη φάση των ομίλων SPORT24 / STATS PERFORM

Η αλήθεια είναι πως στα 36 του ο Ρονάλντο δεν είχε τη συχνή απειλή που είχε πάντα στα μεγάλα τουρνουά. Αν αφαιρέσει κανείς τα τρία πέναλτι, ο Κριστιάνο είχε οκτώ τελικές σε τρία ματς, 2.6 τελικές ανά παιχνίδι.

Μικρός όγκος τελικών, αλλά ο Ρονάλντο είχε τον τρόπο να βρίσκει μεγάλες ευκαιρίες. Δύο από τις οκτώ τελικές ήταν τα γκολ εντός μικρής περιοχής (με Ουγγαρία και Γερμανία), ενώ ο Πορτογάλος βρήκε στον όμιλο άλλες τρεις εκτελέσεις κεντρικά, μπροστά από τη βούλα του πέναλτι.

Απέναντι στο Βέλγιο έφυγε μακριά από τον χώρο του

Απέναντι στο Βέλγιο δεν απείλησε ποτέ από τον αγαπημένο του χώρο δράσης. Δείτε το γράφημα της Opta / Stats Perform, που συνεργάζεται με το SPORT24 για την κάλυψη του Euro 2020.

Οι τελικές και τα expected goals του Ρονάλντο στην ήττα της Πορτογαλίας από το Βέλγιο
Οι τελικές και τα expected goals του Ρονάλντο στην ήττα της Πορτογαλίας από το Βέλγιο SPORT24 / STATS PERFORM

Ο Ρονάλντο έφυγε από το τουρνουά με τέσσερις τελικές, αλλά χωρίς ποτέ να απειλήσει πραγματικά. Δύο φάουλ, ένα καταδικασμένο μακρινό σουτ και μόλις μία τελική εντός περιοχής, από πλάγια θέση.

Το Βέλγιο κατάφερε να "σβήσει" τις βούλες του Ρονάλντο φάτσα με την εστία, να μην τον αφήσει ποτέ να απειλήσει από εκεί που κρίνει τους αγώνες με τα γκολ του, κεντρικά και κοντά στην εστία.

Οι περισσότερες τελικές πήγαν στους συμπαίκτες του, που δεν είχαν τη δική του αποτελεσματικότητα, αλλά ούτε και την ικανότητα να πάνε σε πραγματικά καλές τελικές, από ευνοϊκές θέσεις.

Euro 2020: Το Βέλγιο πέρασε γιατί "στραγγάλισε" τον Ρονάλντο

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ