OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Το τραγικό ποσοστό του Ρονάλντο στα φάουλ σε Euro και Μουντιάλ

Ο Ρονάλντο εκτελεί φάουλ στον αγώνα της Πορτογαλίας με το Βέλγιο
Ο Ρονάλντο εκτελεί φάουλ στον αγώνα της Πορτογαλίας με το Βέλγιο PHOTO CREDITS: © 2021 LLUIS GENE / AP PHOTO

Ο Ρονάλντο πέτυχε πέντε γκολ που του έδωσαν την πρωτιά του σκόρερ σε Euro και συνολικά σε εθνικές ομάδες, αλλά χωρίς να πετύχει το πρώτο του γκολ με φάουλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Πορτογαλία έχασε 1-0 από το Βέλγιο κι έτσι η κάτοχος του τροπαίου αποχαιρέτησε το Euro 2020 στη φάση των 16. Η ομάδα του Σάντος βρέθηκε πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε ποτέ να βρει την ισοφάριση, παρά τις μαζικές επιθέσεις στο 2ο ημίχρονο.

Ο Ρονάλντο μακριά από τον χώρο δράσης του

"Κλειδί" για τους Βέλγους αποδείχθηκε το γεγονός πως κατάφεραν να βγάλουν τον Ρονάλντο μακριά από το πεδίο δράσης του. Δείτε στο γράφημα της Opta / Stats Perform τις τελικές και τα expected goals που είχε ο Κριστιάνο στον τελευταίο αγώνα του στο φετινό Euro.

Οι τελικές και τα expected goals του Ρονάλντο στην ήττα της Πορτογαλίας από το Βέλγιο
Οι τελικές και τα expected goals του Ρονάλντο στην ήττα της Πορτογαλίας από το Βέλγιο SPORT24 / STATS PERFORM

Ο Πορτογάλος είχε τέσσερις τελικές, αλλά καμία δεν ήταν πραγματικά επικίνδυνη, αφού δεν μπόρεσε ποτέ να εκτελέσει κεντρικά και κοντά στην εστία.

Δύο από τις τέσσερες τελικές του Ρονάλντο ήταν εκτελέσεις φάουλ. Μία από δεξιά στο πρώτο ημίχρονο που βρήκε τον Κορτουά σε ετοιμότητα και μία στο δεύτερο ημίχρονο που βρήκε στο τείχος των Βέλγων.

Κανένα γκολ με φάουλ σε Euro, ένα σε Μουντιάλ

Κανένα από τα δύο φάουλ του Ρονάλντο δεν βρήκε δίχτυα κι έτσι ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro.

Κι αν προσθέσει κανείς όσα έχει εκτελέσει σε Μουντιάλ, αποδεικνύεται πως τα φάουλ δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο στις μεγάλες διοργανώσεις των εθνικών ομάδων.

Τα 52 φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο στις τελικές φάσεις Euro και Παγκοσμίων Κυπέλλων
Τα 52 φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο στις τελικές φάσεις Euro και Παγκοσμίων Κυπέλλων SPORT24 / STATS PERFORM

Ο Ρονάλντο έχει ένα γκολ σε 52 εκτελέσεις φάουλ σε Euro και Μουντιάλ. Στα Ευρωπαϊκά έχει 0/28 και στα Παγκόσμια έχει 1/24, το συνολικό ποσοστό του είναι 1.9%.

Το μοναδικό φάουλ του Κριστιάνο που βρήκε δίχτυα ήταν αυτό στην πρεμιέρα των ομίλων στο Μουντιάλ της Ρωσίας απέναντι στην Ισπανία, σε εκείνο το 3-2 με το εκπληκτικό χατ-τρικ του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Βέβαια, ο Ρονάλντο επιστρεφει σπίτι του με ένα απολύτως πετυχημένο Euro για εκείνον, αφού έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στα Euro με 14 γκολ και έπιασε τον Ιρανό Αλί Νταεϊ στην πρώτη θέση των σκόρερ με τις εθνικές ομάδες.

Euro 2020: Το τραγικό ποσοστό του Ρονάλντο στα φάουλ σε Euro και Μουντιάλ

ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ