EURO 2020

Euro 2020: Τα ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο και οι πρώτοι σκόρερ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας © 2021 DARKO BANDIC / POOL PHOTO / AP IMAGES

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει πέντε φορές στη φάση των ομίλων του Euro 2020 και έσπασε τρία ρεκόρ, ενώ κυνηγάει το ρεκόρ του Μισέλ Πλατινί με τα 9 γκολ σε μια διοργάνωση.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, έχοντας πετύχει πέντε γκολ τα τρία εκ των οποίων με πέναλτι, ενώ μοίρασε και μια ασίστ στον Ντιόγκο Ζότα κόντρα στη Γερμανία, έχοντας συμμετοχή στα έξι από τα επτά τέρματα της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, στη φάση των ομίλων του Euro 2020.

Ο 36χρονος σούπερ σταρ της Γιουβέντους έφτασε τα 109 γκολ με το εθνόσημο και ισοφάρισε το ρεκόρ του Αλί Νταεΐ, ο οποίος έχει σημειώσει τον ίδιο αριθμό τερμάτων με την εθνική Ιράν.

Παράλληλα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει 20 γκολ σε κύρια φάση παγκόσμιου και ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Euro.

Πλέον έχει βάλει σαν στόχο να φτάσει το ρεκόρ του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος είχε πετύχει εννιά γκολ στο Euro του 1984.

Τον Ρονάλντο ακολουθούν πέντε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν πετύχει τρία γκολ. Πρόκειται για τους Φόρσμπεργκ, Λουκάκου, Σικ, Βαϊνάλντουμ και Λεβαντόφσκι. Οι τέσσερις πρώτοι μπορούν να τον ρίξουν από την πρώτη θέση, καθώς ο επιθετικός της Μπάγερν δεν έχει να δώσει άλλο ματς, λόγω του αποκλεισμού της Πολωνίας.

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ