EURO

Euro 2020: Σταθερή η UEFA στο πλάνο για 12 πόλεις, τον Απρίλιο η απόφαση για κόσμο στα γήπεδα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν Ⓒ 2016 DMITRI LOVETSKY/ASSOCIATED PRESS

Η UEFA έκανε γνωστό πως παραμένει πιστό στο αρχικό πλάνο της για τη διοργάνωση του Euro 2020 σε 12 διαφορετικές πόλεις ενώ δόθηκε παράταση μέχρι τις αρχές Απριλίου όσον αφορά στην τελική απόφαση για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίηθηκε σύσκεψη μεταξύ αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και εκπροσώπων των 12 πόλεων που έχουν επιλεχτεί για να φιλοξενήσουν το Euro 2020 το καλοκαίρι του 2021, με την UEFA να γνωστοποιεί στη συνέχεια πως συνεχίζει βάσει του αρχικού προγραμματισμού.

Αυτό σημαίνει πως δεν παρεκκλίνει από το αρχικό πλάνο της να φιλοξενηθεί το προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε 12 διαφορετικές πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου (Λονδίνο, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Άμστερνταμ, Μπιλμπάο, Κοπεγχάγη, Αγία Πετρούπολη, Μόναχο, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Ρώμη, Μπακού), με μοναδικό ερωτηματικό να παραμένει η παρουσία ή μή οπαδών στις εξέδρες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν Ⓒ 2018 PETER MORRISON/ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με την UEFA, μετά από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της, αυτή η απόφαση μετατίθεται για λίγους μήνες και συγκεκριμένα για τις αρχές Απριλίου, με την ελπίδα πως μέχρι τότε θα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι πολύ καλύτερα και η γιορτή του ποδοσφαίρου που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2021 θα έχει θεατές στις εξέδρες.

"Η UEFA είναι αφοσιωμένη στη διοργάνωση του EURO 2020 σε 12 πόλεις, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Το EURO είναι η κορυφαία διοργάνωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο και είναι κύρια πηγή χρηματοδότησης για τα θεμέλια και την ευρύτερη ποδοσφαιρική ανάπτυξη.

Είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα σχετικά με τον ιό θα είναι πολύ διαφορετικά όσο θα πλησιάζουμε στο τουρνουά και είναι σημαντικό να δώσουμε στις διοργανώτριες πόλεις και κυβερνήσεις όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε για να δώσουν μια ακριβή εικόνα των όσων ενδεχομένως θα συμβούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Οι οπαδοί είναι μεγάλο κομμάτι της ιδέας ότι το ποδόσφαιρο είναι τόσο ξεχωριστό, κάτι που ισχύει και στο EURO. Πρέπει να δώσουμε το μέγιστο περιθώρια ώστε να επιτρέψουμε την επιστροφή τους στα γήπεδα", τόνισε με δηλώσεις τοτυ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: AP Photo/Dmitri Lovetsky

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ