EURO 2020

Euro 2020, Σουηδία - Σλοβακία 1-0: Βήμα πρόκρισης με Φόρσμπεργκ

Ο Εμίλ Φόρσμπεργκ πανηγυρίζει το γκολ του με τη φανέλα της Σουηδίας κόντρα στην Σλοβακία στο Euro 2020 (18 Ιουνίου 2021)
Ο Εμίλ Φόρσμπεργκ πανηγυρίζει το γκολ του με τη φανέλα της Σουηδίας κόντρα στην Σλοβακία στο Euro 2020 (18 Ιουνίου 2021) @2021 ANATOLY MALTSEV/AP IMAGES

Η Σουηδία βρήκε τη λύση κόντρα στη Σλοβακία, επικράτησε 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φόρσμπεργκ στο 77' και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης φτάνοντας τους τέσσερις πόντους.

Αγκαλιά με την πρόκριση στη φάση των 16 του Euro 2020 βρίσκεται η Σουηδία. Η ομάδα του Άντερσον επικράτησε 1-0 της Σλοβακίας και πλέον έφτασε τους τέσσερις πόντους, ενώ στους τρεις έμειναν οι ηττημένοι της αναμέτρησης.

Η Σουηδία ήταν καλύτερη στο παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο μέρος και μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ στο 77' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φόρσμπεργκ.

  • Η βαθμολογία: 1. Σουηδία 4 (2. αγων.), 2. Σλοβακία 3 (2. αγών.), 3. Ισπανία 1 (1. αγων.), 4. Πολωνία 0 (1 αγων.)
  • Η επόμενη αγωνιστική: Σλοβακία - Ισπανία (23/6, 19:00), Σουηδία - Πολωνία (23/6, 19:00).

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η Σουηδία ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 3ο λεπτό απείλησε με τον Σεμπάστιαν Λάρσον, ενώ στο 14ο λεπτό ο Μίκαελ Λούστιγκ μέτρησε επίσης μία τελική. Οι Σουηδοί είχαν την κατοχή και κυκλοφορούσαν την μπάλα γύρω απ' την περιοχή των Σλοβάκων.

Ωστόσο, σε κανένα σημείο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά, με την Σλοβακία να κλείνει τους διαδρόμους και να αποτρέπει την ομάδα του Άντερσον να πατήσει στην περιοχή. Εφόσον μέχρι το 25΄η Σουηδία δεν απείλησε, οι Σλοβάκοι πήραν θάρρος και ανέβηκαν στο γήπεδο.

Εφόσον κυλούσε το πρώτο μέρος, η Σλοβακία ήταν εκείνη που κρατούσε και κυκλοφορούσε την μπάλα παίρνοντας απ' τη Σουηδία την κατοχή. Με περισσότερο άμεσο παιχνίδι πατούσαν λίγο πιο εύκολα περιοχή, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν επίσης. Στο 43' είχαν τελική με μακρινό σουτ του Μάρεκ Χάμσικ, δίχως μεγάλη επιτυχία.

Στο δεύτερο μέρος η Σουηδία είχε ξανά την κατοχή της μπάλας, όμως δυσκολευόταν να απειλήσει. Μάλιστα, την καλύτερη στιγμή κατέγραψε στο στο 50ο λεπτό η Σλοβακία με ένα σουτ του Ντούντα εκτός περιοχής, που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι Σουηδοί δεν έβρισκαν λύσεις, ενώ οι Σλοβάκοι ήθελαν να γίνουν επικίνδυνοι στην κόντρα. Η ομάδα του Άντερσον πάτησε το γκάζι περίπου στο 60ο λεπτό. Στο 59' ο Αουγκούστινσον πήρε την κεφαλιά μέσα απ' την περιοχή με τον Ντουμπράβκα να εκτινάσσεται και να αποκρούει. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντάνιελσον ξανά δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι.

Η ομάδα του Άντερσον πλέον απειλούσε, κυρίως όμως από αέρος με κεφαλιές. Απ' την άλλη, οι Σλοβάκοι έψαχναν να χαμηλώσουν κάπως τον ρυθμό, καθώς η εικόνα του παιχνιδιού βόλευε κυρίως τους Σουηδούς.

Η Σουηδία βρήκε τη λύση τελικά απ' την άσπρη βούλα. Ο Κουάισον τσίμπησε την μπάλα μέσα απ' την περιοχή, έπειτα από πάσα του Ίσακ, και ανατράπηκε απ' τον Ντουμπράβκα, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Έμιλ Φόρσμπεργκ εκτέλεσε, ο Ντουμπράβκα έπεσε σωστά, όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 στο 77'.

Μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού η Σλοβακία πίεσε προσπαθώντας να ισοφαρίσει. Επιχείρησε κάποια γεμίσματα προκαλώντας ανησυχία στην περιοχή του Όλσεν, όμως εν τέλει η Σουηδία πανηγύρισε μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Σουηδία: Όλσεν, Αουγκούστινσον (88' Μπένγκστον), Λίντελεφ, Λούστιγκ, Ντάνιελσον, Όλσον (64' Κλάεζον), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (90' Κραφθ), Λάρσον Ίσακ, Μπεργκ (64' Κουάιζον)

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Χούμποτσαν (85' Χάνκο), Σκρίνιαρ, Κούτσκα, Χροσόφσκι (84' Ντούρις), Πέκαρικ (64' Χαράσλιν), Κοσέλνικ, Χάμσικ (77' Μπένες), Μακ (76' Βάις)

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ