EURO 2020

Euro 2020: Τα σενάρια πρόκρισης από τον 6ο όμιλο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Πορτογαλίας μετά από ματς κόντρα στην Γερμανία στα τελικά του Euro 2020
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Πορτογαλίας μετά από ματς κόντρα στην Γερμανία στα τελικά του Euro 2020 @ 2021 MATTHIAS HANGST/AP IMAGES

Στο "γκρουπ του θανάτου" στο Euro 2020, στον 6ο όμιλο, η Ουγγαρία έχει καταφέρει να μείνει ζωντανή στην 3η αγωνιστική. Ποια από τις Γερμανία και Πορτογαλία μπορεί να αποκλείσει;

Στον 6ο και τελευταίο όμιλο του Euro 2020, το "γκρουπ του θανάτου", για την πρόκριση ερίζει ακόμα και η Ουγγαρία, αφού τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμα. Η Γαλλία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και με νίκη επί της Πορτογαλίας διασφαλίζει την 1η θέση, ενώ η Γερμανία θα τα βάλει με τους Μαγυάρους με στόχο και των δύο να είναι η πρόκριση.

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  • Νικητής 6ου ομίλου - Ελβετία ή Ουκρανία
  • Δεύτερος 6ου ομίλου - Αγγλία
  • Τρίτος 6ου ομίλου - Βέλγιο ή Ολλανδία*

*Αν προκριθεί ο 3ος του ομίλου

  • Η βαθμολογία του 6ου ομίλου: Γαλλία 4 (2-1), Γερμανία 3 (4-3), Πορτογαλία 3 (5-4), Ουγγαρία 1 (1-4)
  • Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (Τετάρτη 23/6, 22:00): Πορτογαλία - Γαλλία (Βουδαπέστη), Γερμανία - Ουγγαρία (Μόναχο)

Γαλλία: Νίκη κόντρα στην Πορτογαλία διασφαλίζει την πρωτιά του ομίλου, όπως κι η ισοπαλία, αν η Γερμανία δεν νικήσει την Ουγγαρία. Με ισοπαλία και νίκη των Γερμανών, περιορίζεται στη 2η θέση. Με ήττα και ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι τερματίζει επίσης στη 2η θέση. Στη 2η θέση θα τερματίσει με ήττα και νίκη των Ούγγρων, αν οι τελευταίοι δεν καλύψουν τη διαφορά 4 τερμάτων που έχουν με τη Γαλλία αυτήν τη στιγμή. Σε οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό αποτελεσμάτων ύστερα από ήττα, οι Γάλλοι θα τερματίσουν στην 3η θέση και θα προκριθούν χάρη στους 4 βαθμούς που έχουν ήδη στη φαρέτρα τους.

Γερμανία: Η Γερμανία προκρίνεται ως πρωτοπόρος αν νικήσει την Ουγγαρία και δεν νικήσει η Γαλλία την Πορτογαλία. Αν οι Γάλλοι νικήσουν, προκρίνεται ως 2η. Με ισοπαλία τερματίζει στη 2η θέση, αρκεί να μη νικήσει η Πορτογαλία τους Γάλλους. Ειδάλως, τερματίζουν στην 3η θέση και προκρίνονται στις καλύτερες τρίτες των ομίλων. Αν οι Γερμανοί ηττηθούν, τότε θα ελπίζουν η Γαλλία να νικήσει την Πορτογαλία και να μη δεχθούν με 0-2 ή με 3 γκολ διαφορά, ώστε να βρίσκονται στις καλύτερες τρίτες.

Πορτογαλία: Με νίκη της και μη νίκη της Γερμανίας, τερματίζει επικεφαλής του 6ου ομίλου, ειδάλως, με νίκη των Γερμανών προκρίνεται ως 3η. Με ισοπαλία προκρίνεται ως 2η αν η Γερμανία ηττηθεί απ' τους Ούγγρους, αλλιώς προχωράει ως 3η. Αν η Πορτογαλία χάσει, τότε θα χρειαστεί μη νίκη των Ούγγρων και να μη χάσει με διαφορά 3 γκολ και πάνω, ώστε να προχωρήσει με τις καλύτερες τρίτες.

Ουγγαρία: Αν νικήσει τη Γερμανία κι η Πορτογαλία ηττηθεί απ' τη Γαλλία, προκρίνεται ως 2η. Αν νικήσει η Πορτογαλία, τότε η Ουγγαρία θα πρέπει να έχει καλύψει τη διαφορά τερμάτων απ' τη Γαλλία (+1 οι Γάλλοι, -3 οι Ούγγροι) για να προκριθεί ως 2η. Αν το Γαλλία - Πορτογαλία έρθει ισόπαλο και η Ουγγαρία νικήσει τη Γερμανία, θα τερματίσει στην 3η θέση και θα προκριθεί.

Τα κριτήρια διαβάθμισης σε διπλή ή πολλαπλή ισοβαθμία

  1. Περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
  3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
  4. Εάν έπειτα απ' την εφαρμογή των κριτηρίων από 1 έως 3 υπάρχουν ακόμα ισόβαθμες ομάδες (ύστερα από περίπτωση ισοβαθμίας 3 ή 4 ομάδων), επανεφαρμογή των κριτηρίων 1 έως 3 μόνο γι' αυτές τις ομάδες
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  6. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  7. Περισσότερες νίκες σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  8. Αν στην 3η αγωνιστική δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους, το παιχνίδι έρθει ισόπαλο και έχουν ίδιους βαθμούς, γκολ υπέρ και γκολ κατά στον όμιλο, διεξάγεται διαδικασία πέναλτι (δεν ισχύει αν υπάρχει τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία).
  9. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι σε όλα τα παιχνίδια ομίλου (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη, 4 για κίτρινη και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη)
  10. Υψηλότερη θέση στο συνολικό ranking των προκριματικών του Euro 2020

Τα κριτήρια διαβάθμισης για τις ομάδες στην 3η θέση

  1. Περισσότερους βαθμούς
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων
  3. Καλύτερη επίθεση
  4. Περισσότερες νίκες
  5. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι σε όλα τα παιχνίδια ομίλου (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη, 4 για κίτρινη και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη)
  6. Υψηλότερη θέση στο συνολικό ranking των προκριματικών του Euro 2020
TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ