EURO 2020

Euro 2020, Ουκρανία - Αυστρία 0-1: Πρόκριση και... Ιταλία για τους Αυστριακούς, περιμένουν οι Ουκρανοί

Ο Κρίστοφ Μπαουμγκάρτνερ της Αυστρίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ουκρανία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στην "Αρένα Νατσιονάλα", Βουκουρέστι | Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021
Ο Κρίστοφ Μπαουμγκάρτνερ της Αυστρίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ουκρανία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στην "Αρένα Νατσιονάλα", Βουκουρέστι | Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 © 2021 MIHAI BARBU/ASSOCIATED PRESS

Η Αυστρία έκανε επιβλητική εμφάνιση κόντρα στην Ουκρανία και παρότι έχασε πολλές ευκαιρίες, πήρε τη νίκη 1-0 στον "τελικό" της 2ης θέσης του 3ου ομίλου στο Euro 2020. Με Ιταλία στη φάση των 16 οι Αυστριακοί, περιμένουν οι Ουκρανοί.

Η Αυστρία φύλαξε την καλύτερη εμφάνισή της στο Euro 2020 για το τέλος του 3ου ομίλου και με το 1-0 επί της Ουκρανίας πέρασε στα νοκ άουτ μέσω της 2ης θέσης. Το γκολ του Κρίστοφ Μπάουμγκαρτνερ ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στους Αυστριακούς, που θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία στο "Γουέμπλεϊ" το προσεχές Σάββατο (22:00).

Η Ουκρανία, η οποία βολευόταν ακόμα και με ισοπαλία, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και σώθηκε από πιο βαριά ήττα, αφού η Αυστρία έχασε πολλές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 3η θέση και να περιμένει να δει αν θα προκριθεί με τους καλύτερους τρίτους.

  • Η βαθμολογία του 3ου ομίλου: Ολλανδία 9 (8-2), Αυστρία 6 (4-3), Ουκρανία 3 (4-5), Βόρεια Μακεδονία 0 (2-8)

Η Αυστρία μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να δημιουργεί φάσεις από τα πρώτα λεπτά. Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς δεν μπορούσε να ελεγχθεί από τους αμυντικούς της Ουκρανίας, η οποία είχε δώσει μέτρα και το πλήρωσε. Στο 18ο λεπτό, ο Μπαουμγκάρτνερ συγκρούστηκε με τον Ίλια Ζαμπάρνι και χτύπησε στο κεφάλι. Σηκώθηκε και συνέχισε το παιχνίδι και 3 λεπτά αργότερα σημείωσε γκολ με προβολή μπροστά από τον αντίπαλό του.

Το 1-0 δεν αφύπνισε τους Ουκρανούς, αντιθέτως έκανε ακόμα πιο επιθετικούς τους Αυστριακούς. Ο Αρναούτοβιτς άρχισε το δικό του μπαράζ χαμένων ευκαιριών, με κοντινά πλασέ, σουτ σε κόντρα και ένα τετ α τετ που σπάνια χάνεται. Το μόνο που είχαν να αντιτάξουν οι Ουκρανοί ήταν ένα σουτ του Μίκολα Σαπαρένκο, που έδιωξε ο Ντάνιελ Μπάχμαν.

Η αντικατάσταση του Μπαουμγκάρτνερ που τελικά δεν κατάφερε να συνέλθει απ' το χτύπημα δεν έκοψε το ρυθμό των Αυστριακών, που με τον Αλεσάντρο Σεπφ συνέχισαν να παίζουν επιθετικά. Το ημίχρονο τους βρήκε με διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών και τους Ουκρανούς με μόλις μία, ενώ στο 2ο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε.

Η ομάδα που έμοιαζε ότι κυνηγούσε το γκολ ήταν η Αυστρία, η οποία συνέχισε να επιτίθεται και να χάνει ευκαιρίες. Ο Ξάβερ Σλάγκερ προστέθηκε στους παίκτες του Φράνκο Φόντα που δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ενώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Μπάχμαν ήρθε από τον Κόνραντ Λάιμερ, που παραλίγο να σημειώνει αυτογκόλ.

Οι αλλαγές του Αντρέι Σεβτσένκο δεν είχαν αποτέλεσμα, με συνέπεια ο Ουκρανός τεχνικός να εκνευριστεί, βλέποντας τους παίκτες του να παίζουν κατώτερα των προσδοκιών. Η Αυστρία κράτησε το 1-0 στα τελευταία λεπτά και πήρε την πρόκριση στα νοκ άουτ, αφήνοντας την Ουκρανία να περιμένει.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο (85' Μπεσιέντιν), Σαπαρένκο, Σιντόρτσουκ, Ζιντσένκο, Γιαρμόλενκο, Γιαρέμτσουκ, Μαλινόβσκι (46' Τσιγκάνκοφ)

ΑΥΣΤΡΙΑ: Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Αλάμπα, Λάιμερ (72' Ιλσάνκερ), Ξ. Σλάγκερ, Γκρίλιτς, Μπαουμγκάρτνερ (33' Σεπφ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (90' Κάλαϊτζιτς)

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ