OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο Ζούμπερ έβαλε το όνομά του δίπλα στον Λάουντρουπ και τον Ρούι Κόστα

Ο Στίβεν Ζούμπερ στην αναμέτρηση της Ελβετίας με την Τουρκία για το Euro 2020.
Ο Στίβεν Ζούμπερ στην αναμέτρηση της Ελβετίας με την Τουρκία © 2021 VALENTYN OGIRENKO / POOL VIA AP

Ο Στίβεν Ζούμπερ έδωσε τις τρεις ασίστ στο 3-1 της Ελβετίας κόντρα στην Τουρκία και έτσι μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών στην ιστορία των Euro.

Η Ελβετία πραγματοποίησε την πρώτη της πειστική εμφάνιση απέναντι στην Τουρκία. Η ομάδα του Πέτκοβιτς επικράτησε 3-1 στο Μπακού και τερμάτισε τρίτη στον πρώτο όμιλο του Euro 2020 και πλέον περιμένει τις θα συμβεί στους υπόλοιπους ομίλους, ώστε να μάθει αν θα προκριθεί ως μία απ' τις καλύτερες τρίτες ομάδες.

Πολλοί ήταν οι Ελβετοί παίκτες που ξεχώρισαν στην αναμέτρηση κόντρα στην Τουρκία. Πρώτος κατά κύριο λόγο ήταν ο Σερντάν Σακίρι, ο οποίος σκόραρε τα δύο γκολ της ομάδας του Πέτκοβιτς. Ωστόσο, ένας ακόμη πρωταγωνιστής για την Ελβετίας ήταν ο Στίβεν Ζούμπερ.

Σε κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών ο Ζούμπερ

Ο Στίβεν Ζούμπερ δημιούργησε συνολικά 5 ευκαιρίες, οι 3 εξ αυτών οδήγησαν και στα τρία γκολ που πέτυχαν οι Ελβετοί. Στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform μπορείτε να δουν τα σημεία απ' τα οποία ο 29χρονος μέσος έβγαλε τις ασίστ σε Σεφέροβιτς και Σακίρι.

Οι ευκαιρίες και οι τρεις ασίστ του Ζούμπερ στο 3-1 της Ελβετίας με την Τουρκία
Οι ευκαιρίες και οι τρεις ασίστ του Ζούμπερ στο 3-1 της Ελβετίας με την Τουρκία STATS PERFORM / SPORT24

Μάλιστα ο Ζούμπερ έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής απ' το 1980 που σημειώνει τρεις ασίστ σε ένα παιχνίδι μπαίνοντας σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών.

Σε αυτή τη λίστα βρίσκονται επίσης ο Ρουί Κόστα στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Αγγλία το 2000 και Μίχαελ Λάουντρουπ στο ματς κόντρα στη Γιουγκοσλαβία το 1984.

Εκτός απ' τις τρεις αυτές ασίστ, ο Ζούμπερ ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα 85 λεπτά που αγωνίστηκε απέναντι στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο 29χρονος Ελβετός πραγματοποίησε 69 ενέργειες με την μπάλα, ενώ έβγαλε 38 επιτυχημένες πάσες, με ποσοστό επιτυχίας 84.4%. Οι 22 εκ των 38 μεταβιβάσεων έγιναν πάνω από τη σέντρα, δείχνοντας τη συνεισφορά του στο επιθετικό κομμάτι.

Επιπλέον, ο Ζούμπερ πατούσε συχνά στην περιοχή της ομάδας του Γκιουνές, αφού είχε 9 ενέργειες με την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Καταληκτικά, ο Ζούμπερ, εάν προκριθεί τελικά η Ελβετία, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παίκτη στα χέρια του Πέτκοβιτς.

Euro 2020: Ο Ζούμπερ έβαλε το όνομά του δίπλα στον Λάουντρουπ και τον Ρούι Κόστα

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ