OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο Τοργκάν είναι ο καλός Αζάρ

Ο Τοργκάν Αζάρ πανηγυρίζει μαζί με τον αδερφό του, Εντέν το γκολ κόντρα στην Πορτογαλία
Ο Τοργκάν Αζάρ πανηγυρίζει μαζί με τον αδερφό του, Εντέν το γκολ κόντρα στην Πορτογαλία © 2021 JOSE MANUEL VIDAL/AP IMAGES

Ο Τοργκάν Αζάρ ηγήθηκε της πρόκρισης του Βελγίου επί της Πορτογαλίας, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση, αλλά κι ένα σημαντικό ρεκόρ.

Το Βέλγιο πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2020, επικρατώντας 1-0 της Πορτογαλίας χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ του Τοργκάν Αζάρ. Ο εξτρέμ της Ντόρτμουντ, που ζούσε για χρόνια στην... σκιά του αδερφού του, Εντέν, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο τουρνουά, παίρνοντας απ' ώμου όλη την αριστερή πλευρά των "Κόκκινων Διαβόλων".

Δεν είναι μόνο το τρομερό τέρμα που σημείωσε, αλλά κι η γενικότερη παρουσία του που επιβεβαιώνουν πως στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση. Συγκεκριμένα, ο 28χρονος σταρ έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Βέλγος ποδοσφαιριστής που σημειώνει γκολ σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα της Opta / Stats Perform, ο Αζάρ ανεβοκατέβηκε πολλές φορές την αριστερή πτέρυγα, ενώ δεν δίσταζε να συγκλίνει και να δοκιμάζει το πόδι του, όπως συνέβη και στη φάση του 1-0.

Οι ενέργειες του Τοργκάν Αζάρ απέναντι στην Πορτογαλία
Οι ενέργειες του Τοργκάν Αζάρ απέναντι στην Πορτογαλία SPORT24 / STATS PERFORM

Γενικότερα, ο Αζάρ έχει συμμετοχή στα έξι απ' τα τελευταία επτά τέρματα της ομάδας του, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ. Καταλυτική, λοιπόν, η συμβολή του στο πλάνο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, αλλά και στον δημιουργικό τομέα, όπως δείχνουν και οι 38 επιτυχημένες πάσες του απέναντι στους Πορτογάλους.

Οι επιτυχημένες πάσες του Τοργκάν Αζάρ απέναντι στην Πορτογαλία
Οι επιτυχημένες πάσες του Τοργκάν Αζάρ απέναντι στην Πορτογαλία SPORT24 / STATS PERFORM

Μία γεμάτη εμφάνιση και μία δικαίωση για την επιμονή και την υπομονή του. Σε αυτό το Euro, ο καλός... Αζάρ είναι ο Τοργκάν. Όχι ο Εντέν.

Euro 2020: Ο Τοργκάν είναι ο καλός Αζάρ

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ