OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο playmaker Αλάμπα είναι όλη η Αυστρία

Ο Νταβίντ Αλάμπα με τη φανέλα της Αυστρίας
Ο Νταβίντ Αλάμπα με τη φανέλα της Αυστρίας © 2021 ROBERT GHEMENT/AP IMAGES

Ο Νταβίντ Αλάμπα κάνει όλη τη δουλειά για την Αυστρία, έχοντας επωμιστεί το ρόλο του δημιουργού, με τρομερές επιδόσεις, παρότι αγωνίζεται ως στόπερ σε τριάδα ή αριστερός μπακ.

Η Αυστρία αντιμετωπίζει την Ιταλία το βράδυ του Σαββάτου (26/06, 22:00, ΑΝΤ1) στο Γουέμπλεϊ για τους "16" του Euro 2020 και έχει μπροστά της μία τεράστια πρόκληση, αφού η "σκουάντρα ατζούρα" ήταν μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, κάνοντας το 3Χ3.

Προφανώς και η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη, αλλά οι Αυστριακοί μπορούν να ελπίζουν πως η ποιότητα του Νταβίντ Αλάμπα θα τους διατηρήσει μία υπολογίσιμη δύναμη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο αρχηγός της Αυστρίας, παρότι αγωνίζεται ως στόπερ σε τριάδα ή αριστερός μπακ, έχει καταφέρει να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στο Euro στο κομμάτι της δημιουργίας.

Όλο το παιχνίδι των Αυστριακών περνάει από τα πόδια του, έχοντας μοιράσει δύο ασίστ στους συμπαίκτες του. Δηλαδή, το 50% των τερμάτων που σημείωσε η ομάδα του Φράνκο Φόντα στη φάση των ομίλων προήλθε από εκείνον. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό, όπως φαίνεται κι από το γράφημα της Opta / Stats Perform, είναι πως έχει δημιουργήσει εννιά ευκαιρίες σε αυτά τα τρία ματς, το οποίο τον φέρνει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Οι ευκαιρίες που δημιούργησε ο Αλάμπα στη φάση των ομίλων του Euro 2020
Οι ευκαιρίες που δημιούργησε ο Αλάμπα στη φάση των ομίλων του Euro 2020 SPORT24 / STATS PERFORM

Συγκεκριμένα, μαζί με Πιερ Εμίλ Χόιμπιεργκ, Άντριου Ρόμπερτσον και Κέβιν ντε Μπρόινε ήταν οι ποδοσφαιριστές που δημιούργησαν τις περισσότερες ευκαιρίες στη φάση των ομίλων. Στην περίπτωσή, βέβαια, του Αλάμπα οι έξι εξ αυτών προήλθαν από στημένες φάσεις, αλλά στην ουσία δεν υπάρχει τεράστια διαφορά. Είναι ο ηγέτης της ομάδας του, ο ιδανικός εκτελεστής και εκείνος που κρατάει ζωντανές τις ελπίδες για την υπέρβαση.

Euro 2020: Ο playmaker Αλάμπα είναι όλη η Αυστρία

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ