OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο περίπατος του Αλάμπα με τη Βόρεια Μακεδονία

Ο Νταβίντ Αλάμπα πανηγυρίζει τη νίκη της Αυστρίας επί της Βόρειας Μακεδονίας
Ο Νταβίντ Αλάμπα πανηγυρίζει τη νίκη της Αυστρίας επί της Βόρειας Μακεδονίας PHOTO CREDITS: AP PHOTO/VADIM GHIRDA

Το χαμηλό επίπεδο της Βόρειας Μακεδονίας και η τοποθέτησή του στην άμυνα, έφεραν τον Αλάμπα να κάνει έναν περίπατο στο πρώτο ματς της Αυστρίας στο Euro 2020.

Με τη Βόρεια Μακεδονία να αμύνεται μαζικά, ήταν από πολύ νωρίς σαφές ότι ο Αλάμπα χαραμίζεται στην αμυντική γραμμή της Αυστρίας. Ο Φόντα καθυστέρησε, αλλά τελικά τον έφερε στο κέντρο και μαζί με την είσοδο των Γρέγκοριτς - Αρναούτοβιτς, οι Αυστριακοί πήραν τη νίκη με 3-1, ξεκινώντας με το δεξί στο Euro 2020.

Ο Αλάμπα τελικά πάτησε όλο το γήπεδο και έφτασε σ'ένα τεράστιο νούμερο, αφού τελείωσε το ματς με 114(!) ενέργειες με την μπάλα, όπως φαίνεται και στο σχετκό γράφημα της Opta / Stats Perform.

Οι 114 ενέργειες του Αλάμπα με την μπάλα στον αγώνα της Αυστρίας με τη Βόρεια Μακεδονία
Οι 114 ενέργειες του Αλάμπα με την μπάλα στον αγώνα της Αυστρίας με τη Βόρεια Μακεδονία STATS PERFORM / SPORT24

Ο Αυστριακός είχε 93/99 εύστοχες πάσες και ήταν ο μετρονόμος στον χώρο του κέντρου, με τον Ζάμπιτζερ να έχει την ευθύνη για ο,τι συνέβαινε ψηλότερα στο γήπεδο.

Οι εύστοχες μεταβιβάσεις και οι σέντρες του Αλάμπα στη νίκη της Αυστρίας επί της Βόρειας Μακεδονίας
Οι εύστοχες μεταβιβάσεις και οι σέντρες του Αλάμπα στη νίκη της Αυστρίας επί της Βόρειας Μακεδονίας STATS PERFORM / SPORT24

Στις 93 πάσες και την ασίστ για το 2-1, ο Αλάμπα προσέθεσε 12 ανακτήσεις κατοχής, 5/5 κερδισμένες μονομαχίες και 3/3 κερδισμένα τάκλιν. Στο τέλος της ημέρας, το ματς ήταν εύκολη υπόθεση για την Αυστρία, όπως φαίνεται και στο γράφημα των τελικών και των expected goals.

Οι τελικές και τα xGoals από το Αγγλία - Κροατία
Οι τελικές και τα xGoals από το Αγγλία - Κροατία STATS PERFORM / SPORT24

Το επίπεδο του αγώνα και ο ρόλος που του δόθηκε σε αυτόν ήταν πολύ κάτω από το επίπεδο του νέου αποκτήματος της Ρεάλ. Ο Αλάμπα και η Αυστρία θα κριθούν καλύτερα στη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου, απέναντι στην Ολλανδία (17/6, 22:00, Ant1).

Euro 2020: Ο περίπατος του Αλάμπα με τη Βόρεια Μακεδονία

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ