OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο Ντόλμπεργκ και η Δανία έγραψαν ιστορία

Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ πανηγυρίζει το γκολ του στο Ουαλία - Δανία για το Euro 2020.
Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ πανηγυρίζει το γκολ του στο Ουαλία - Δανία © OLAF KRAAK/POOL VIA AP

Η Δανία πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro 2020 επικρατώντας 4-0 της Ουαλίας και με αυτή την εμφατική νίκη έγραψε ιστορία. Πρωταγωνιστής της ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ που με δύο γκολ κατέγραψε δύο ρεκόρ.

Το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2020 σφράγισε η Δανία. Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ διέσυρε την Ουαλία με 4-0 στο Άμστερνταμ και πανηγύρισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση με τον πιο εμφατικό τρόπο. Εκεί περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Τσεχία και την Ολλανδία.

Στο παιχνίδι του Άμστερνταμ η Δανία έγραψε ιστορία. Συγκεκριμένα έγινε η πρώτη ομάδα που σκόραρε από τέσσερα γκολ και πάνω σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην ιστορία των Euro. Θυμίζουμε ότι στον τελευταίο αγώνα για τη φάση των ομίλων η Δανία είχε επικρατήσει 4-1 της Ρωσίας και παρά τις δύο ήττες στους πρώτους δύο αγώνες πανηγύρισε την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Η ομάδα του Χιούλμαντ έβαλε τέσσερα γκολ στους Ουαλούς, παρότι έχασε τέσσερις ευκαιρίες μέσα στην μικρή περιοχή, όπως μπορείτε να δείτε στο γράφημα της Opta / Stats Perform. Μάλιστα, τα xGoals της Δανίας συνολικά στο παιχνίδι είναι 3,1.

Οι τελικές και τα expected goals στο Ουαλία - Δανία
Οι τελικές και τα expected goals στο Ουαλία - Δανία SPORT24 / STATS PERFORM


Η Δανία είναι γενικότερα μία ομάδα που χάνει ευκαιρίες στο τουρνουά, γεγονός που δεν της κόστισε στα ματς κόντρα σε Ρωσία και Ουαλία. Όμως εξαιτίας της αστοχίας της στα ματς απέναντι σε Φινλανδία και Βέλγιο, λίγο έλειψε να αποκλειστεί απ' τη διοργάνωση.

Ιστορία έγραψε και ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ

Πρωταγωνιστής στην ευρεία νίκη της Δανίας επί της Ουαλίας ήταν ο Κάσπερ Ντόλεμπεργκ. Ο 23χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό με όμορφο σουτ, ενώ στο 48' εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Γουίλιαμς για να γράψει το 0-2. Συνολικά στο παιχνίδι ο Ντόλμπεργκ σημείωσε 4 τελικές, ενώ τα xGoals του έφτασαν το 1,1.

Οι τελικές και τα expected goals του Ντόλμπεργκ στο Ουαλία - Δανία
Οι τελικές και τα expected goals του Ντόλμπεργκ στο Ουαλία - Δανία SPORT24 / STATS PERFORM

Με αυτά τα δύο γκολ ο Ντόλμπεργκ έγραψε ιστορία. Συγκεκριμένα έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της Δανίας (23 ετών 263 και ημερών) που σκοράρει στη νοκ άουτ φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Παράλληλα, έγινε και ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ στη νοκ άουτ φάση σε τελική φάση Euro απ' τον ημιτελικό του 2012, όταν σε ηλικία 21 ετών και 321 ημερών ο Μπαλοτέλι είχε σκοράρει δύο φορές στο Γερμανία - Ιταλία.

Euro 2020: Ο Ντόλμπεργκ και η Δανία έγραψαν ιστορία

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ