OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο Λουκάκου είναι ο μεγαλύτερος killer του τουρνουά

Ο Ρομέλου Λουκάκου με τη φανέλα του Βελγίου
Ο Ρομέλου Λουκάκου με τη φανέλα του Βελγίου © 2021 ANATOLY MALTSEV/AP IMAGES

Ο Ρομέλου Λουκάκου δεν αποτελεί τον πιο απειλητικό επιθετικό του Euro 2020, αλλά χάρη στην ποιότητα και την τρομερή εκτελεστική δεινότητα, έχει καταφέρει να αποτελεί τον μεγαλύτερο killer του τουρνουά.

Το Βέλγιο έκανε το απόλυτο των νικών στη φάση των ομίλων του Euro 2020 και πλέον καλείται να περάσει το εμπόδιο της Πορτογαλίας στους "16" της διοργάνωσης (27/06, 22:00, ΑΝΤ1). Το έργο, προφανώς, των παικτών του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν θα είναι εύκολο.

Ωστόσο, στα τρία πρώτα παιχνίδια του τουρνουά οι Κέβιν ντε Μπρόινε και Ρομέλου Λουκάκου έδειξαν πως έχουν την ποιότητα και την ικανότητα να ηγηθούν και να οδηγήσουν τους "Κόκκινους Διαβόλους" έως το τέλος της διαδρομής.

Στα... μαγικά του Ντε Μπρόινε αναφέρθηκε σε προηγούμενο κείμενο ο Θέμης Καίσαρης. Αυτή τη φορά "οφείλουμε" να σταθούμε στην τρομερή εκτελεστική δυνατότητα του Λουκάκου. Ο σούπερ σταρ της Ίντερ έδειξε και σε συλλογικό επίπεδο πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής στο τουρνουά δεν απειλεί με την ίδια συχνότητα και οι τελικές του δεν έχουν μεγάλη "αξία" με βάση τα xGoals. Ωστόσο, παραμένει ένας μεγάλος killer, με αποτέλεσμα να έχει μετουσιώσει τα 1.3 xGoals σε 3 γκολ. Μία εξαιρετική επίδοση, η καλύτερη έως τώρα στο τουρνουά, με βάση τα δεδομένα της της Opta / Stats Perform.

Οι τελικές και τα γκολ του Ρομέλου Λουκάκου
Οι τελικές και τα γκολ του Ρομέλου Λουκάκου SPORT24 / STATS PERFORM

Στην αποψινή, λοιπόν, μάχη οι Πορτογάλοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν πρέπει απλά να περιορίσουν τον 28χρονο φορ του Βελγίου, αλλά οφείλουν να του κλείσουν κάθε δυνατή επιλογή. Διαφορετικά, έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει γκολ τη... μισή ευκαιρία.

Euro 2020: Ο Λουκάκου είναι ο μεγαλύτερος killer του τουρνουά

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ