EURO

Euro 2020: Ο δήμαρχος Μονάχου δεν δίνει εγγυήσεις για παρουσία κόσμου στις εξέδρες

Η ποδοσφαιρική έδρα της Μπάγερν Μονάχου, Αλιάντς Αρίνα
Η ποδοσφαιρική έδρα της Μπάγερν Μονάχου, Αλιάντς Αρίνα © 2020 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Το Μόναχο εκπέμπει SOS αναφορικά με την είσοδο φιλάθλων στις εξέδρες στο Euro 2020, με τον δήμαρχο της βαυαρικής πρωτεύουσας να αρνείται να δώσει εγγυήσεις και την Αγγλία να παραμονεύει για να φιλοξενήσει περισσότερα ματς.

Η UEFA ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα το φίλαθλο κοινό ότι στις οκτώ από τις δώδεκα πόλεις που θα διεξαχθεί το Euro 2020 θα επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων, αφήνοντας ερωτηματικά για τέσσερις πόλεις: Μόναχο, το Μπιλμπάο, Δουβλίνο και Ρώμη.

Οι Ιταλοί από την πλευρά τους δείχνουν να κερδίζουν το στοίχημα ώστε να πραγματοποιηθούν ματς στο ιστορικό "Ολίμπικο", όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο και για τους Γερμανούς, αφού οι διαβεβαιώσεις που περιμένει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να ανάψει το πράσινο φως για το Μόναχο ίσως να μην έρθουν ποτέ.

Αυτό τουλάχιστον αντιλαμβάνεται κάποιος ακούγοντας τον δήμαρχο Μονάχου, Ντίτερ Ρίτερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ράινερ Κοχ, και στο πλαίσιο του ραντεβού τους ζήτησε έξτρα υγειονομικά μέτρα για τη διενέργεια τεστ ώστε να βελτιωθεί αισθητά η υπάρχουσα κατάσταση.

"Όπως είναι τώρα τα πράγματα, είναι προφανές πως δεν μπορούμε να απορρίψουμε το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν οπαδοί στα γήπεδα τον Ιούνιο", ανέφερε για το Μόναχο και την υποψηφιοτητά του ο δήμαρχος της πόλης, χτυπώντας έτσι συναγερμό και κάνοντας τους Άγγλους να ελπίζουν πως το Λονδίνο θα φιλοξενήσει περισσότερα ματς της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως βάσει του αρχικού προγραμματισμού, το ποδοσφαιρικό σπίτι της Μπάγερν, η "Αλιάντς Αρίνα", αναμένεται να φιλοξενήσει τρία ματς για τη φάση των ομίλων καθώς και έναν προημιτελικό, με την καταληκτική ημερομηνία για να δοθεί η οριστική απάντηση στην UEFA να είναι η ερχόμενη Δευτέρα (19/4).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: © 2020 Matthias Schrader/Associated Press

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ