EURO 2020

Euro 2020: Ο Ντε Μπουρ απολύθηκε απ' την Ολλανδία

Ο Φρανκ Ντε Μπουρ παρακολουθεί από τον πάγκο αγώνα της Atlanta United στο MLS (23 Σεπτεμβρίου 2020)
Ο Φρανκ Ντε Μπουρ παρακολουθεί από τον πάγκο αγώνα της Atlanta United στο MLS (23 Σεπτεμβρίου 2020) @2020 STEVE LUCIANO/ASSOCIATION IMAGES

Σύντομη αποδείχθηκε η θητεία του Φρανκ ντε Μπουρ στην Ολλανδία, αφού ο αποκλεισμός στη φάση των 16 του Euro 2020 οδήγησε στην απόλυσή του.

Ο Φρανκ ντε Μπουρ απολύθηκε απ' την εθνική Ολλανδίας, ύστερα απ' τον αποκλεισμό της στη φάση των 16 του Euro 2020. Οι "οράνιε" ηττήθηκαν 0-2 από την Τσεχία και παρότι έκαναν το 3/3 στη φάση των ομίλων, αποχαιρέτησαν μάλλον πρόωρα τη διοργάνωση.

Η εικόνα που παρουσίασαν τόσο στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος όσο και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 ήταν η αιτία να εκδιωχθεί ο 51χρονος προπονητής, σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ.

Ο Ντε Μπουρ προσελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2020, ως διάδοχος του Ρόναλντ Κούμαν που αποχώρησε για να αναλάβει την Μπαρτσελόνα. Υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι και το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, όμως οι εμφανίσεις της Ολλανδίας υπό την καθοδήγησή του οδήγησαν σε μεγάλο σκεπτικισμό.

Η αλλαγή του παραδοσιακού 4-3-3 σε διάταξη με 3 στόπερ έκανε ακόμα πιο βαρύ το κλίμα εις βάρος του και όταν επήλθε η αγωνιστική αποτυχία, η ομοσπονδία δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την απόφαση της απόλυσής του, ύστερα και από μία σύντομη συνάντηση το πρωί της Τρίτης.

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ