OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Μοράτα και Μορένο έχουν στερήσει τέσσερα γκολ από την Ισπανία

Ο Αλβάρο Μοράτα στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Πολωνία για το Euro 2020.
Ο Αλβάρο Μοράτα στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Πολωνία © 2021 THANASSIS STAVRAKIS/ASSOCIATED PRESS, POOL

Ο Άλβαρο Μοράτα και ο Ζεράρ Μορένο δεν σκοράρουν ούτε με αίτηση, κάτι που πρέπει να αλλάξει, εάν η Ισπανία θέλει να έχει μέλλον στο Euro 2020.

Η Ισπανία ξέσπασε πάνω στη Σλοβακία, έβαλε πέντε γκολ και πήρε την πρόκριση για τη φάση των 16 του Euro 2020, όπου τη Δευτέρα (28/6, 19:00) θα αντιμετωπίσει την Κροατία. Οι Ισπανοί μπήκαν σε περιπέτειες στον όμιλό τους, καθώς μέτρησαν δύο ισοπαλίες με Σουηδία (0-0) και Πολωνία (1-1).

Μάλιστα, έχοντας πετύχει στα δύο πρώτα παιχνίδια μόλις ένα γκολ σε 28 τελικές, συν ένα πέναλτι, οι Ισπανοί ήταν η πιο αναποτελεσματική ομάδα του Euro 2020, μέχρι να "ξεμπουκώσουν" απέναντι στους Σλοβάκους.

Καθρέφτης της αναποτελεσματικότητας της Ισπανίας είναι οι Άλβαρο Μοράτα και Ζεράρ Μορένο, οι οποίο μέχρι στιγμής βλέπουν τα αντίπαλα δίχτυα σαν μία κλειδαρότρυπα.

Στο 4-3-3 του Λουίς Ενρίκε ο Μοράτα έχει ξεκινήσει βασικός και στα τρία παιχνίδια στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ακόμη δεν έχει καταφέρει να βγάλει 90λεπτο. Ο Μορένο πέρασε ως αλλαγή στο πρώτο παιχνίδι, ενώ αγωνίστηκε βασικός ως δεξιός εξτρέμ με την Πολωνία και ως αριστερός εξτρέμ απέναντι στη Σλοβακία.

Ένα γκολ ο Μοράτα που δέχεται δριμεία κριτική

Ο Άλβαρο Μοράτα δέχεται δριμεία κριτική απ' τα ισπανικά ΜΜΕ. Άπαντες περιμένουν να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στην επίθεση των Ισπανών, όμως μέχρι στιγμής αυτό δεν συμβαίνει. Ο 28χρονος στράικερ μετράει μόλις ένα γκολ στην ισοπαλία με την Πολωνία.

Όπως γίνεται φανερό και στο γράφημα της Opta / Stats Perform, ο Μοράτα στα 219 λεπτά που έχει αγωνιστεί μετράει ένα γκολ σε 11 τελικές, οι 10 εκ των οποίων είναι μέσα στην περιοχή, ενώ έχει χάσει και πέναλτι κόντρα στη Σλοβακία.

Οι τελικές και τα xGoals του Άλβαρο Μοράτα στη φάση των ομίλων του Euro 2020
Οι τελικές και τα xGoals του Άλβαρο Μοράτα στη φάση των ομίλων του Euro 2020 STATS PERFORM / SPORT24

Μάλιστα, τα προσδοκώμενα γκολ είναι 2.9, επομένως ο καθένας καταλαβαίνει πως ο 28χρονος Ισπανός είναι ιδιαίτερα αναποτελεσματικός, εφόσον έχει σκοράρει λιγότερο απ' ότι θα έπρεπε.

Υψηλές προσδοκίες, αλλά κανένα γκολ ο Μορένο

Ο Ζεράρ Μορένο προέρχεται από μία καλή σεζόν με τη Βιγιαρεάλ, με την οποία κατέκτησε το Europa League. Στα 46 παιχνίδια του σε συλλογικό επίπεδο φέτος σκόραρε 30 φορές, επομένως οι προσδοκίες απ' τον επιθετικό των κίτρινων υποβρυχίων είναι μεγάλες.

Μέχρι στιγμής, όπως και ο Άλβαρο Μοράτα, ο Μορένο είναι αναποτελεσματικός και δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα αν και έχει τις ευκαιρίες, όπως δείχνει το γράφημα της Opta / Stats Perform.

Οι τελικές και τα xGoals του Ζεράρ Μορένο στη φάση των ομίλων του Euro 2020
Οι τελικές και τα xGoals του Ζεράρ Μορένο στη φάση των ομίλων του Euro 2020 STATS PERFORM / SPORT24

Ο Μορένο, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως ως εξτρέμ έχει πραγματοποιήσει 9 τελικές, οι 7 εκ αυτών μέσα στην περιοχή, με τα xGoals του να είναι 2.1 μετρώντας και ένα χαμένο πέναλτι στα 161 λεπτά που έχει αγωνιστεί συνολικά. Με λίγα λόγια ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ θα έπρεπε να έχει βρει τουλάχιστον δύο φορές τα αντίπαλα δίχτυα και αντ' αυτού δεν έχει σκοράρει ακόμη.

Η Ισπανία φάνηκε να ξυπνάει επιθετικά κόντρα στη Σλοβακία, όμως εάν θέλει να έχει μέλλον στο Euro 2020 θα πρέπει να βρει γκολ απ' τους επιθετικούς της, όπως ο Άλβαρο Μοράτα και ο Ζεράρ Μορένο, οι οποίοι δεν σκοράρουν ούτε με... αίτηση.

Euro 2020: Μοράτα και Μορένο έχουν στερήσει τέσσερα γκολ από την Ισπανία

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ