EURO 2020

Euro 2020: Με 14.000 οπαδούς τα ματς στην "Allianz Arena"

H έδρα της Μπάγερν Μονάχου, η επιβλητική "Allianz Arena" χωρητικότητας 75.000 θεατών
H έδρα της Μπάγερν Μονάχου, η επιβλητική "Allianz Arena" χωρητικότητας 75.000 θεατών @ 2020 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Η έδρα της Μπάγερν Μονάχου, "Allianz Arena", θα γεμίσει περίπου κατά το 20% σε σχέση με τη συνολική χωρητικότητά της (75.000 θεατές) για τα ματς του προσεχούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως ανακοίνωσε η βαυαρική κυβέρνηση.

Η Γερμανία διεκδίκησε και τελικά κέρδισε το δικαίωμα να είναι μία από τις 12 εκλεκτές πόλεις της UEFA για να φιλοξενήσουν το καλοκαίρι του 2021 αγώνες της τελικής φάσης του Euro 2020 και την Παρασκευή (4/6), μία ακριβώς εβδομάδα πριν την πρεμιέρα, οριστικοποιήθηκε ο μάξιμουμ αριθμός των θεατών που θα μπορεί να φιλοξενήσει κάθε φορά η "Allianz Arena".

Αυτός θα είναι 14.000, ήτοι το 20% της συνολικής χωρητικότητας της έδρας της Μπάγερν (μπορεί να φιλοξενήσει λίγο πάνω από 75.000 κόσμο), με την είδηση να την κάνει γνωστή η βαυαρική κυβέρνηση.

"Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου είναι μία ξεχωριστή περίσταση και τα ματς αντιπροσωπεύουν ένα πιλοτικό σχέδιο για να φιλοξενηθούν παρουσία κόσμου και άλλα επαγγελματικά αθλήματα στην Γερμανία", τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης του Μονάχου, Μάρκους Σόντερ.

Πρόσθεσε δε πως όσοι προμηθευτούν εισιτήρια για να βρεθούν στις εξέδρες θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες και ότι είναι πιθανό να χρειαστεί να έχουν υποβληθεί σε τεστ ελέγχου για κορονοϊό ενώ υπογράμμισε πως οι χώροι θα είναι ειδικά διαμορφωμένοι ώστε να μην μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις πριν και μετά τα παιχνίδια.

Σημειώνεται πως η "Allianz Arena" θα ανοίξει τις πύλες της τρεις φορές μέσα στον Ιούνιο για τις ανάγκες του Euro, καθώς θα φιλοξενήσει τα τρία παιχνίδια της εθνικής Γερμανίας στη φάση των ομίλων απέναντι σε Γαλλία (15/6), Πορτογαλία (19/6) και Ουγγαρία (23/6).

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ