EURO 2020

Euro 2020, Ισπανία - Σουηδία 0-0: Δεν το έβαζαν με τίποτα

Διεκδίκηση της μπάλας από Τιάγκο και Κουάισον στο Ισπανία - Σουηδία για την πρεμιέρα του Euro 2020
Διεκδίκηση της μπάλας από Τιάγκο και Κουάισον στο Ισπανία - Σουηδία για την πρεμιέρα του Euro 2020 @ 2021 JOSE MANUEL VIDAL/POOL VIA AP

Η Ισπανία δεν μπόρεσε να κερδίσει την Σουηδία στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Euro 2020 με το ισόπαλο 0-0 να μένει μέχρι τη λήξη χάρη στον Όλσεν και την αστοχία των παικτών του Λουίς Ενρίκε.

Η πρώτη ισοπαλία στο Euro 2020 είναι γεγονός. Και μάλιστα σε ένα ματς όπου δεν το περίμενε κανείς πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Η Ισπανία δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Σουηδίας με το τελικό 0-0 να αφήνει τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε απογοητευμένους και αντίθετα τους ποδοσφαιριστές του Άντερσεν ικανοποιημένους.

Οι Ισπανοί ήταν περισσότερο φλύαροι και άστοχοι στη διάρκεια του 90λεπτου ενώ από την άλλη οι Σουηδοί που από το πρώτο λεπτό έπαιξαν για το ισόπαλο αποτέλεσμα είχαν κλασικότερες ευκαιρίες με δοκάρι του Ίσακ και τον Μπεργκ να αστοχεί από κοντινή απόσταση.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μετά το 80' προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη και έκαναν τέσσερις ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά χωρίς όμως να παραβιάσουν την εστία του Όλσεν ο οποίος ήταν εξαιρετικός.

Δεν είχε περάσει τη σέντρα έως το 20' η Σουηδία

Το ματς ξεκίνησε με την Ισπανία να έχει την υπεροχή στην αναμέτρηση και να προσπαθεί να πολιορκήσει την άμυνα της Σουηδίας με στόχο να πάρει ένα γρήγορο προβάδισμα. Ο Όλμο ήταν ο εκφραστής των περισσότερων επιθετικών ενεργειών των Ισπανών που όμως βρήκαν μπροστά τους μια συμπαγής άμυνα και έναν εκπληκτικό Όλσεν ο οποίος όποτε χρειάστηκε κράτησε το μηδέν.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Σουηδία στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν είχε περάσει καν στο μισό της Ισπανίας και δεν είχε απειλήσει ούτε μια φορά την εστία. Το έκανε κατά λάθος στο 36' σε μία σέντρα σουτ από τα δεξιά με τον γκολκίπερ των Ισπανών να απομακρύνει.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μοράτα έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν η μπάλα βρέθηκε μπροστά του μετά από το πρώτο λάθος στην άμυνα των Σουηδών αλλά αστόχησε.

Δοκάρι του Ίσακ στο 41'

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ στο 41' με τον Ίσακ να παίρνει την πάσα του Μπεργκ να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει την προσποίηση και εν συνεχεία το σουτ με τον Γιορέντε να διώχνει πάνω στη γραμμή και να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και αυτή κατέληξε στα χέρια του Σιμόν.

Ανάλογη η εικόνα και στο δεύτερο μέρος

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε. Η Ισπανοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας αλλά οι Σουηδοί που είχαν βγάλει με άνεση το πρώτο μέρος και είδαν ότι μπορούσαν να απειλήσουν έπαιξαν περισσότερο απελευθερωμένα.

Οι Ισπανοί απείλησαν ξανά με τον Μοράτα ο οποίος είχε μια ακόμη καλή στιγμή αλλά η Σουηδία είδε τον Μάρκους Μπεργκ να χάνει ένα γκολ που σπάνια χάνει με πλασέ από κοντά στο δεύτερο δοκάρι.

Οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές, πρώτα ο Άντερσον στην προσπάθεια του να κρατήσει το ισόπαλο αποτέλεσμα και εν συνεχεία ο Λουίς Ενρίκε.

Πίεσε αρκετά στο τέλος η Ισπανία

Οι Ισπανοί παρά το γεγονός ότι ο χρόνος περνούσε συνέχισαν να παίζουν το παιχνίδι τους, με κάτω τη μπάλα, δεν έκαναν σέντρες και άρχισαν να ψάχνουν τον Μορένο που είχε περάσει ως αλλαγή και ήταν αυτός που έχασε δύο καλές στιγμές για να δώσει έστω και στο τέλος το τρίποντο στους Ισπανούς.

Ο Όλσεν όμως ήταν και πάλι εκεί, κράτησε το μηδέν στην εστία της Σουηδίας και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις ομάδες να παίρνουν από ένα πόντο στην πρεμιέρα τους στο Euro 2020.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Μάρκος Γιορέντε, Τόρες (74' Οϊαρθάμπαλ), Λαπόρτ, Άλμπα, Κόκε (87' Φαμπιάν Ρουίθ), Ρόδρι (66' Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρι, Τόρες, Μοράτα (66' Σαράμπια), Όλμο (74' Μορένο).

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λούστιγκ (75' Κραφτ), Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Όλσον (84' Καζούστε), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (84' Μπένγκστον), Μπεργκ (69' Κουαΐσον), Ίσακ (69' Κλάεσον).

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ