OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Η Σκωτία έχασε τον πνεύμονά της, Μπίλι Γκίλμουρ

Ο Μπίλι Γκίλμουρ πανηγυρίζει μετά την ισοπαλία της Σκωτίας με την Αγγλία στο Euro 2020.
Ο Μπίλι Γκίλμουρ πανηγυρίζει μετά την ισοπαλία της Σκωτίας με την Αγγλία © 2021 FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL VIA AP

Η Σκωτία έχασε τον Μπίλι Γκίλμουρ, ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό, με την ομάδα του Στιβ Κλαρκ να χάνει τον πνεύμονά της, όπως αποδείχθηκε στην αναμέτρηση κόντρα στην Αγγλία.

Η Σκωτία την Τρίτη (22/6, 22:00) αντιμετωπίζει την Κροατία σε έναν τελικό για την ομάδα του Στιβ Κλαρκ. Μετά την ισοπαλία απέναντι στην Αγγλία, η Σκωτία μετράει έναν πόντο και πλέον ονειρεύεται πρόκριση στους 16 ακόμη και ως δεύτερη, με συνδυασμό αποτελέσματος στο άλλο παιχνίδι.

Ωστόσο, η Σκωτία θα αντιμετωπίσει την Κροατία έχοντας ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο Μπίλι Γκίλμουρ διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό μετά το παιχνίδι με την Αγγλία, με τον 20χρονο μέσο να μπαίνει σε καραντινά τουλάχιστον για το επόμενο 10ημερο, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της UEFA.

Ο Μπίλι Γκίλμουρ στο παιχνίδι κόντρα στα Τρία Λιοντάρια αποδείχθηκε ως ένας απ' τους πιο σημαντικούς παίκτες της Σκωτίας. Η απόδοσή του συνεισέφερε τα μέγιστα στην ισοπαλία των Σκοτσέζων στο Γουέμπλεϊ και αυτό μπορεί να αποδειχθεί μέσα απ' τα στατιστικά του στο παιχνίδι.

Ένας πνεύμονας στη μεσαία γραμμή των Σκοτσέζων

Συγκεκριμένα, ο Γκίλμουρ στα 76 λεπτά που αγωνίστηκε μέτρησε 49 ενέργειες με την μπάλα. Μάλιστα, στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε όλο το μήκος και τις πλευρές της μεσαίας γραμμής του αγωνιστικού χώρου.

Οι ενέργειες του Μπίλι Γκίλμουρ με την μπάλα στο 0-0 της Σκωτίας με την Αγγλία
Οι ενέργειες του Μπίλι Γκίλμουρ με την μπάλα στο 0-0 της Σκωτίας με την Αγγλία STATS PERFORM / SPORT24

Ο Μπίλι Γκίλμουρ ήταν ο πνεύμονας της μεσαίας γραμμής της Σκωτίας. Βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, ξεκουράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του στην πίεση των Άγγλων, ενώ συνεισέφερε και ανασταλτικά ανακτώντας την κατοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Opta ο Γκίλμουρ μέτρησε 40 επιτυχημένες πάσες, τις περισσότερες από κάθε άλλον συμπαίκτη του, ενώ το ποσοστό των επιτυχημένων πασών ανέρχεται στο εντυπωσιακό 90.9%.

Όσον αφορά στο ανασταλτικό κομμάτι, ο 20χρονος μέσος πραγματοποιήσε 8 ανακτήσεις κατοχής, κατέχοντας την πρώτη θέση μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Σκωτίας κόντρα στην Αγγλία και στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Εν κατακλείδι, ο καθένας αντιλαμβάνεται πως ο Στίβ Κλαρκ χάνει ένα χρήσιμο εργαλείο, ένα παίκτη που βρίσκεται παντού στη μεσαία γραμμή, ικανό να βοηθήσει και στο μοίρασμα του παιχνιδιού, αλλά και στον ανασταλτικό τομέα.

Euro 2020: Η Σκωτία έχασε τον πνεύμονά της, Μπίλι Γκίλμουρ

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ