OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Η Πορτογαλία δεν μπορεί να τα ρίξει όλα στην τύχη για τον αποκλεισμό

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από το Βέλγιο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από το Βέλγιο PHOTO CREDITS: © 2021 THANASSIS STAVRAKIS / AP PHOTO

Για δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά, η Πορτογαλία αποκλείεται στη φάση των 16. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας η Ουρουγουάη ήταν αυτή που πέταξε έξω την ομάδα του Σάντος, φέτος ήταν το Βέλγιο.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2016 έμειναν πίσω στο σκορ από την οβίδα του Τοργκάν Αζάρ και δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ το γκολ της ισοφάρισης που θα τους κρατούσε ζωντανούς.

Είχε πολλές τελικές, αλλά μόνο μία μεγάλη ευκαιρία

Η Πορτογαλία επιτέθηκε κατά κύματα, προσπάθησε με όλους τους τρόπους, χωρίς να βρει δίχτυα. Αυτό που της έλειψε δεν ήταν οι τελικές, αλλά οι καλές ευκαιρίες.

Δείτε στο γράφημα της Opta / Stats Perform τις τελικές και τα expected goals από τη μάχη στους 16.

Οι τελικές και τα expected goals στο Βέλγιο - Πορτογαλία για τους 16 του Euro 2020
Οι τελικές και τα expected goals στο Βέλγιο - Πορτογαλία για τους 16 του Euro 2020 SPORT24 / STATS PERFORM

Ναι, οι Πορτογάλοι έφτασαν τις 23 τελικές, αλλά με μόνο μία μεγάλη ευκαιρία. Πραγματικά μεγάλη ευκαιρία ήταν αυτή στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, όταν ο Κουρτουά βγήκε γρήγορα στα πόδια του Ράφα Σίλβα δεξιά εντός μικρής περιοχής.

Οι υπόλοιπες στιγμές των Πορτογάλων ήταν αισθητά χειρότερες ευκαιρίες. Η ομάδα του Σάντος είχε την ποσότητα των τελικών, αλλά όχι την ποιότητα.

Η εικόνα στα ματς του ομίλου

Αισθητή διαφορά σε σχέση με την εικόνα στον όμιλο.

Οι τελικές και τα expected goals της Πορτογαλίας στον όμιλο του Euro 2020
Οι τελικές και τα expected goals της Πορτογαλίας στον όμιλο του Euro 2020 SPORT24 / STATS PERFORM

Εκεί η Πορτογαλία δεν είχε μόνο τα τρία πέναλτι, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες κεντρικά, μπροστά από τη βούλα. Φάσεις που της έλειψαν με το Βέλγιο, εκτός από τη στιγμή του Ράφα Σίλβα στο φινάλε.

Φάσεις στην κόντρα και σε στημένα

Βέβαια, μια προσεκτικότερη ματιά θα έλεγε πως δύο από τα τρία γκολ προήλθαν με αντεπίθεση μετά από κόρνερ και με εκτέλεση φάουλ: έτσι ήρθαν εντός περιοχής τα γκολ απέναντι στη Γερμανία.

Απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, οι Πορτογάλοι βρήκαν μεγάλη ευκαιρία μόνο στο 3ο γκολ με την Ουγγαρία, όταν δηλαδή είχε ήδη κριθεί το ματς.

Μεγάλη δυσκολία απέναντι σε οργανωμένη άμυνα

Η ομάδα του Σάντος δεν απέδειξε ποτέ πως έχει την ευχέρεια να παράξει μεγάλες ευκαιρίες απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Παρά το γεγονός πως στις θέσεις πίσω από τον Ρονάλντο υπήρχαν οι Μπερνάντο Σίλβα, Ζότα, Φερνάντες και Φέλιξ.

Και ναι, η Πορτογαλία στάθηκε άτυχη όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ χωρίς το Βέλγιο να απειλήσει ουστιαστικά, αλλά δεν μπορεί να επικαλεστεί την ατυχία για μία και μόνο πραγματικά μεγάλη ευκαιρία.

Όπως και στο Μουντιάλ του 2018, η Πορτογάλοι έμειναν έξω στη φάση των 16 γιατί βρέθηκαν υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι που δεν ξέρουν, να επιτεθούν και να δημιουργήσουν απέναντι σε ομάδα που αμύνεται.

Euro 2020: Η Πορτογαλία δεν μπορεί να τα ρίξει όλα στην τύχη για τον αποκλεισμό

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ