OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Η Ολλανδία αποκλείστηκε με αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της σε Euro και Μουντιάλ

Ο Βέργκχοστ απογοητευμένος μετά από την ήττα που υπέστη η Ολλανδία κόντρα στην Τσεχία
Ο Βέργκχοστ απογοητευμένος μετά από την ήττα που υπέστη η Ολλανδία κόντρα στην Τσεχία © 2021 DARKO BANDIC / POOL PHOTO / AP IMAGES

Η Ολλανδία πραγματοποίησε μια πολύ κακή εμφάνιση κόντρα στην Τσεχία, με τις μηδέν τελικές στην εστία να αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία των "οράνιε".

Η Ολλανδία γνώρισε την ήττα από την Τσεχία (2-0) στην Πούσκας Αρένα της Βουδαπέστης στη φάση των "16" του Euro 2020, με την πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται πρόωρα, συγκριτικά με τις προσδοκίες που υπήρχαν για τους "οράνιε".

Η εικόνα των Ολλανδών δεν θυμίζε σε τίποτα αυτές στη φάση των ομίλων του Euro 2020, ωστόσο το στατιστικό που προκάλεσε αίσθηση είναι οι μηδέν τελικές προς την εστία του Βάτσλικ. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία των "οράνιε", καθώς σε κανένα ματς σε κύρια φάση τουρνουά, δεν ολοκλήρωσαν το παιχνίδι δίχως να καταγράψουν κάποια τελική στην εστία.

Οι τελικές και τα expected goals της Ολλανδίας στον αποκλεισμό από την Τσεχία
Οι τελικές και τα expected goals της Ολλανδίας στον αποκλεισμό από την Τσεχία SPORT24 / STATS PERFORM

Στο γράφημα της Opta / Stats Perform, φαίνονται οι τελικές προσπάθειες των Ολλανδών κόντρα στους Τσέχους. Συνολικά έξι προσπάθειες, καμία προς την εστία, αν και είχαν 0.9 xGoals.

Μάλιστα δεν κατάφεραν να στείλουν μεγάλες τελικές προσπάθειες προς την εστία, από πολύ κοντινή απόσταση. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Στην περίπτωση των "οράνιε", δεν κατέληξε καν στην εστία.

Euro 2020: Η Ολλανδία αποκλείστηκε με αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της σε Euro και Μουντιάλ

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ