OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Η μέρα που οι ομάδες έβγαλαν τα μάτια τους

Ο Ντάνι Όλμο στον αγώνα της Ισπανίας με τη Σουηδία
Ο Ντάνι Όλμο στον αγώνα της Ισπανίας με τη Σουηδία PHOTO CREDITS: © 2021 JOSE MANUEL VIDAL/AP IMAGES

Η τέταρτη μέρα του Euro 2020 θα μείνει στην ιστορία ως εκείνη που οι ομάδες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην πάρουν το αποτέλεσμα που άξιζαν.

Η τέταρτη μέρα του Euro 2020 μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η μέρα που οι ομάδες έβγαλαν τα μάτια τους. Όχι όλες, προφανώς, μόνο αυτές που δεν πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν.

Η Σκωτία και η Πολωνία που έχασαν από Τσεχία και Σλοβακία, η Ισπανία που έμεινε στο 0-0 με τη Σουηδία.

Οι Σκωτσέζοι μπήκαν με ενθουσιασμό και τελικά έγιναν οι κομπάρσοι στο σόου του Σικ, που έκανε το 1-0 με κεφαλιά και το 2-0 με το γκολ του τουρνουά από τη σέντρα.

Ο Σικ πέρασε στην ιστορία, η οποία δεν θα γράψει πως η Σκωτία είχε ευκαιρίες να προηγηθεί, να ισοφαρίσει ή έστω να μειώσει σε 2-1 και να παλέψει για την επιστροφή από δύο γκολ κάτω.

Οι τελικές και τα xGoals από το Σκωτία - Τσεχία
Οι τελικές και τα xGoals από το Σκωτία - Τσεχία STATS PERFORM / SPORT24

Σύμφωνα με το σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform, η Σκωτία έφτασε τα 1.9 xGoals και τελικά δεν πήρε ούτε την ισοπαλία.

Παρόμοια ήταν η ιστορία στο Πολωνία - Σλοβακία. Οι Πολωνοί έμειναν νωρίς πίσω στο σκορ από την ατομική προσπάθεια του Μακ επειδή ο Σέζνι είναι ο πιο γκαντέμης τερματοφύλακας στις πρεμιέρες των Euro.

Το 2012 αποβλήθηκε, το 2016 τραυματίστηκε και τώρα είδε την μπάλα να χτυπάει στην πλάτη του και να μπαίνει στα δίχτυα. Οι Πολωνοί ισοφάρισαν στο 46' με τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο ματς και πάνω που πίεζαν για την ανατροπή, έμειναν με δέκα παίκτες και τελικά ο Σκρίνιαρ έδωσε τη νίκη στη Σλοβακία.

Οι τελικές και τα xGoals από το Πολωνία - Σλοβακία
Οι τελικές και τα xGoals από το Πολωνία - Σλοβακία STATS PERFORM / SPORT24

Οι Πολωνοί έκαναν ο,τι μπορούσαν για να χάσουν και τελικά έχασαν, σε ένα ματς που θα μπορούσαν να πάρουν έστω την ισοπαλία.

Τέλος, στο βραδινό ματς της ημέρας η Ισπανία αποδείχθηκε η πιο σπάταλη ομάδα του τουρνουά μέχρι τώρα. Η ομάδα του Ενρίκε έκανε ρεκόρ στα Euro από το 1980 με 85% κατοχή, η Σουηδία αμύνθηκε μαζικά για 90 λεπτά, αλλά οι Ισπανοί δεν κατάφεραν να κάνουν γκολ τις μεγάλες ευκαιρίες που είχαν

Ούτε ο Μοράτα, ούτε ο Όλμο, ούτε ο Μορένο κατάφεραν να βρουν δίχτυα, παρότι η Ισπανία έφτιαξε τις περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες του τουρνουά μέχρι τώρα.

Οι τελικές και τα xGoals από το Ισπανία - Σουηδία
Οι τελικές και τα xGoals από το Ισπανία - Σουηδία STATS PERFORM / SPORT24

Εκτός του πλασέ του Μοράτα, που ήταν λίγο μετά τη γραμμή της περιοχής, όλες οι μεγάλες ευκαιρίες των Ισπανών ήταν κάτω από το σημείο του πέναλτι και κεντρικά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα βέβαια, οι Σουηδοί έχασαν κι αυτοί τις ευκαιρίες που είχαν να "κλέψουν" το ματς, πρώτα με τον Ίσακ στο πρώτο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα με τον Μπεργκ, που μόνος του στο 2ο δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ.

Κάπως έτσι, η Ισπανία είχε 2.1 xGoals, η Σουηδία 1.2, οι δύο ομάδες μαζί έφτασαν τα τρία γκολ και κατάφεραν να μείνουν στο πρώτο 0-0 του τουρνουά.

Euro 2020: Η μέρα που οι ομάδες έβγαλαν τα μάτια τους

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ