EURO

Euro 2020: Φαβορί για να φιλοξενήσει και άλλα ματς το "Γουέμπλεϊ

Fans wait in the stands ahead of the English FA Cup semifinal soccer match between Leicester City and Southampton at Wembley Stadium in London, Sunday, April 18, 2021. (Richard Heathcote/Pool via AP)
Fans wait in the stands ahead of the English FA Cup semifinal soccer match between Leicester City and Southampton at Wembley Stadium in London, Sunday, April 18, 2021. (Richard Heathcote/Pool via AP) @ 2021 RICHARD HEATHCOTE/ASSOCIATED PRESS

Με την UEFA να έχει αποκλείσει το Μπιλμπάο από τις διοργανώτριες πόλεις του Euro 2020 και τα ματς σε Δουβλίνο και Μόναχο να είναι στον αέρα, το "Γουέμπλεϊ" κερδίζει ακόμα περισσότερο έδαφος στην προσπάθεια να φιλοξενήσει περισσότερα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Το Λονδίνο θα είναι μεταξύ των πόλεων που θα φιλοξενήσουν παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο πέρα από ματς της φάσης των ομίλων, τους ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό, δεν αποκλείεται να ανοίξει τις πόρτες του το "Γουέμπλεϊ" για να γίνουν σε αυτό και άλλα ματς.

Συγκεκριμένα της φάσης των "16", με την UEFA να έχει στείλει ήδη επιστολή και να ενημερώνει τις τοπικές αρχές στο Μπιλμπαό πως δεν θα φιλοξενηθούν παιχνίδια στο "Σαν Μαμές" (οι διοργανωτές δεν μπορούν να εγγυηθούν την παρουσία κόσμου στο 25% της χωρητικότητας) και τους Άγγλους να φιλοδοξούν πως θα βγουν κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση, με το να ανάψει πράσινο φως για να αναλάβουν να διοργανώσουν και άλλα παιχνίδια.

Το πρώτο δείγμα γραφής με την παρουσία κόσμου στις εξέδρες θα δοθεί άλλωστε την ερχόμενη Κυριακή στο πλαίσιο του τελικού του League Cup μεταξύ της Τότεναμ και της Μάντσεστερ Σίτι, με τα ρεπορτάζ από το Νησί να αναφέρουν πως ο "ναός του ποδοσφαίρου" και όχι τελικά το γήπεδο των σπιρουνιών (Tottenham Hotspur Stadium), είναι το γήπεδο το οποίο προτιμάει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την ανάθεση αγώνων που θα "φύγουν" από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις εν μέσω πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Richard Heathcote/Associated Press

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ