OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Επιθετικά "φαντάσματα" για τη Γερμανία ο Βέρνερ και ο Μίλερ

Ο Τόμας Μίλερ απογοητευμένος στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Αγγλία για το Euro 2020.
Ο Τόμας Μίλερ απογοητευμένος στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Αγγλία © 2021 AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN, POOL

Η Γερμανία αποχαιρέτησε το Euro 2020 απ' τη φάση των 16, ηττήθηκε 2-0 απ' την Αγγλία με τους Τόμας Μίλερ και Τίμο Βέρνερ να είναι ανενεργοί επιθετικά και να μην απειλούν πλην εξαιρέσεων την αγγλική άμυνα.

Η Γερμανία είναι εκτός Euro 2020. Η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ στο τελευταίο του παιχνίδι ως προπονητής της Μάνσαφτ υπέστη ιστορική ήττα απέναντι στην Αγγλία, η οποία επικράτησε 2-0 με τα γκολ των Ραχίμ Στέρλινγκ στο 75' και Χάρι Κέιν στο 86'.

Τα xGoals στο Αγγλία - Γερμανία για τη φάση των 16 του Euro 2020
Τα xGoals στο Αγγλία - Γερμανία για τη φάση των 16 του Euro 2020 OPTA / STATS PERFORM

Οι Γερμανοί συνολικά στην αναμέτρηση είχαν 9 τελικές με προσδοκώμενα γκολ 1.3. Με λίγα λόγια βάσει των πεπραγμένων τους στον αγωνιστικό χώρο θα έπρεπε να είχαν σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ, πράγμα που δεν συνέβει. Εν αντιθέσει με τους Άγγλους, οι οποίοι ήταν αποτελεσματικότατοι, καθώς με 5 τελικές, είχαν 1.3 xGoals και φυσικά πέτυχαν δύο γκολ.

Άφαντος ο Βέρνερ μετά την ευκαιρία στο 32'

Ο Γιόαχιμ Λεβ επέλεξε τον Τίμο Βέρνερ στην κορυφή της επίθεσης, αφήνοντας τον Σερζ Γκνάμπρι, ο οποίος είχε ξεκινήσει βασικός στα τρία παιχνίδια των ομίλων, στον πάγκο. Μία απόφαση που δεν δικαίωσε τον Γερμανό τεχνικό, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Τα xGoals και οι τελικές του Βέρνερ
Τα xGoals και οι τελικές του Βέρνερ OPTA / STATS PERFORM

Όπως μπορείτε να δείτε και στο γράφημα της Opta / Stats Perform, ο Τίμο Βέρνερ μέτρησε 0.5 xGoals σε μία σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν στο 32' βρέθηκε απέναντι στον Πίκφορντ και δεν κατάφερε να τον νικήσει. Από το σημείο αυτό και έπειτα ο Βέρνερ δεν σημείωσε ούτε μία τελική. Στο 68ο λεπτό ο Λεβ κατάλαβε το λάθος του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γκνάμπρι.

Πουθενά στο παιχνίδι και ο Τόμας Μίλερ

Ο Τόμας Μίλερ παρατάχθηκε πίσω απ' τον Τίμο Βέρνερ στο πλευρό του πιο κινητικού στο παιχνίδι, Κάι Χάβερτς, στο 3-4-3 του Λεβ. Ο ποδοσφαιριστής της Μπάγερν δεν έδωσε σχεδόν καμία βοήθεια στα 89 λεπτά που αγωνίστηκε.

Στο γράφημα της Opta / Stats Perform είναι απόλυτα εμφανής η φτωχή συνεισφορά του Μίλερ στην επιθετική λειτουργία της Μάνσαφτ. Είχε μόλις δύο τελικές εκτός περιοχής με τα προσδοκώμενα γκολ στο παιχνίδι του να είναι 0.5.

Μεγαλύτερη φυσικά ευκαιρία του ήταν το τετ α τετ στο 81' και αν ευστοχούσε θα άλλαζε το ρου της αναμέτρησης. Ωστόσο, αστόχησε αντικατοπτρίζοντας πλήρως την εικόνα του στο παιχνίδι.

Οι τελικές και τα xGoals του Τόμας Μίλερ στο Αγγλία - Γερμανία του Euro 2020.
Οι τελικές και τα xGoals του Τόμας Μίλερ OPTA / STATS PERFORM

Ο Τόμας Μίλερ και ο Τίμο Βέρνερ, οι οποίοι μπορούν να χαρακτηριστούν σαν φαντάσματα στο γήπεδο, συνείσφεραν συνολικά στο 1 απ' τα 1.3 συνολικά xGoals της Γερμανίας, η οποία κινήθηκε πολύ ρηχά επιθετικά και πήρε πάρα πολύ λίγα απ' τους επιθετικούς της, με την εικόνα των δύο ποδοσφαιριστών να αντικατοπτρίζει την εικόνα της Μάνσαφτ.

Euro 2020: Επιθετικά "φαντάσματα" για τη Γερμανία ο Βέρνερ και ο Μίλερ

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ