OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ένα και να Κέιν για τη μεγαλύτερη πρόκριση μέχρι την επόμενη

Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει το 2-0 επί της Γερμανίας
Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει το 2-0 επί της Γερμανίας

Έχασε ευκαιρία, χτύπησε, μάζεψε όλη την γκρίνια, αλλά τελικά ο Κέιν κατάφερε να είναι πρωταγωνιστής στην ιστορική πρόκριση της Αγγλίας από της Γερμανίας.

Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό. Για πρώτη φορά από τον τελικό του Μουντιάλ το 1966, η Αγγλία νίκησε τη Γερμανία σε νοκ-άουτ μεγάλης διοργάνωσης και ξόρκισε όλα τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ ήταν απολύτως πίστη στη "βαρετή" προσέγγιση που έδειξε και στους ομίλους και πήγε το ματς στον δικό της ρυθμό.

Η είσοδος του Γκρίλις την έκανε πιο επιθετική και τα γκολ του Στέρλινγκ και του Κέιν έδωσαν μια ιστορική πρόκριση στην Αγγλία. Το 2-0 ήταν και μια προσωπική δικαίωση για τον Κέιν. Ο αρχηγός των Άγγλων δέχεται σφοδρή κριτική από την αρχή του τουρνουά.

Όχι μόνο γιατί δεν έχει σκοράρει, αλλά γιατί είναι βαρύς, χωρίς να βοηθάει όσο πρέπει την ομάδα του με κράτημα μπάλας, συνδυασμούς ή πάσες στα τρεξίματα του Στέρλινγκ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας στο Γουέμπλεϊ, ο Κέιν αντιμετώπισε κι ένα πρόβλημα στο γόνατο και όλα έδειχναν πως θα γίνει αλλαγή. Ο Σάουθγκεϊτ τον κράτησε στο ματς κι εκείνος τον δικαίωσε.

Συνδυάστηκε με τον Γκρίλις για τη φάση του 1-0 και πέτυχε με κεφαλιά το δεύτερο γκολ, για να ξεσπάσει και δώσει το σύνθημα για τους έξαλλους πανηγυρισμούς.

Παρά τη γκρίνια και το νωθρό ξεκίνημα, ο Κέιν βρήκε τον τρόπο να προσφέρει. Δείτε στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform τις ενέργειες του Κέιν με την μπάλα.

Οι ενέργειες του Κέιν με την μπάλα απέναντι στη Γερμανία
Οι ενέργειες του Κέιν με την μπάλα απέναντι στη Γερμανία SPORT24 / STATS PERFORM

Ο φορ της Τότεναμ ήταν ο μοναδικός παίκτης του ματς που είχε κάτω από 10 ενέργειες στα πρώτα 45', αλλά αντί να χειροτερεύσει στο 2ο ημίχρονο κατάφερε να γίνει ολοένα και πιο σημαντικός.

Βοήθησε σ' αυτό και ο Γκρίλις που έχει το μαγικό άγγιγμα.

Οι ενέργειες του Γκρίλις κόντρα στη Γερμανία
Οι ενέργειες του Γκρίλις κόντρα στη Γερμανία SPORT24 / STATS PERFORM

Ο άσος της Άστον Βίλα μπήκε στο 68', είχε μόνο επτά επαφές με την μπάλα και οι δύο εξ αυτών ήταν στα δύο γκολ. Άνοιξε στον Σο για το γύρισμα που έφερε το 1-0 του Στέρλινγκ και σέντραρε στον Κέιν για την κεφαλιά του 2-0.

Η μία τελική του Κέιν που έφερε το 2-0 επί της Γερμανίας
Η μία τελική του Κέιν που έφερε το 2-0 επί της Γερμανίας SPORT24 / STATS PERFORM

Και κάπως έτσι, ο Κέιν μάζεψε πάνω του όλη τη γκρίνια την ώρα του ματς και ταυτόχρονα κατάφερε να προσφέρει και να σκοράρει με τη μία και μοναδική τελική του στο ματς.

Euro 2020: Ένα και να Κέιν για τη μεγαλύτερη πρόκριση μέχρι την επόμενη

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ