ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνικό πένθος για Εουσέμπιο

Εθνικό πένθος για Εουσέμπιο

Η πορτογαλική κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος ως ενδειξή τιμής στον μεγάλο Εουσέμπιο. "Κουβάλησε τη σημαία της χώρας σε κάθε γωνιά του κόσμου", αναφέρει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός της χώρας.

Λίγες ώρες μετά τη στενάχωρη είδηση του θανάτου του Εουσέμπιο, η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα πως κηρύσσει τριήμερο εθνικό πένθος, ως ένδειξη τιμής στον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο της χώρας.

"Ένιωσα τεράστια θλίψη όταν έμαθα τα νέα για το θάνατο του Εουσέμπιο ντα Σίλβα Φερέιρα. Ο Εουσέμπιο κουβάλησε την πορτογαλική σημαία και την υπερηφάνειά μας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα", αναφέρει σε γραπτό μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο οποίος προσθέτει:

"Ποδοσφαιρική ιδιοφυία και παράδειγμα ταπεινότητας, εξαιρετικός αθλητής και γενναιόδωρος άνδρας, ο Εουσέμπιο ήταν για όλους τους φιλάθλους του αθλητισμού, πέρα από τους Πορτογάλους, ένα παράδειγμα επαγγελματισμού, αποφασιστικότητας και αφοσίωσης στα χρώματα της εθνικής ομάδας και της Μπενφίκα".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ