ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Νέων: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι στο Euro 2023

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Εθνικής Νέων
Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Εθνικής Νέων PRINT SCREEN

Η Εθνική Νέων έμαθε τις άλλες τρεις ομάδες στον όμιλό της για το Euro 2023 Κ19, το οποίο θα διεξαχθεί στη Μάλτα τον προσεχή Ιούλιο, καθώς θα αναμετρηθεί με τις Ισλανδία, Νορβηγία και Ισπανία.

Η Εθνική Νέων μπήκε στην κληρωτίδα των οκτώ ομάδων για το Euro 2023 Κ19 το οποίο θα διεξαχθεί στη Μάλτα τον προσεχή Ιούλιο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Τάσου Θέου κληρώθηκε με τις Ισλανδία, Νορβηγία και Ισπανία.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νέων στη φάση των ομίλων:

  • Ελλάδα
  • Ισλανδία
  • Νορβηγία
  • Ισπανία
Εθνική Νέων: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι στο Euro 2023
Τα αποτελέσματα της κλήρωσης Κ19 PRINT SCREEN: FACEBOOK / MALTA FOOTBALL ASSOCIATION

Το ημερολόγιο του U19 EURO 2023:

  • 1η αγωνιστική: 3-4 Ιουλίου
  • 2η αγωνιστική: 6-7 Ιουλίου
  • 3η αγωνιστική: 9-10 Ιουλίου
  • Ημιτελική φάση: 13 Ιουλίου
  • Τελικός: 16 Ιουλίου

Τα στάδια του U19 EURO 2023:

  • National Stadium, Ta'Qali (3 παιχνίδια ομίλων, 1 ημιτελικός, τελικός)
  • Centenary Stadium, Ta'Qali (4 παιχνίδια ομίλων)
  • Tony Bezzina Stadium, Paola (3 παιχνίδια ομίλων, 1 ημιτελικός)
  • Gozo Stadium, Gozo (2 παιχνίδια ομίλων)

"Δύσκολος όμιλος, να φτάσουμε μακριά στη διοργάνωση"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, Αναστάσιου Θέου: "H παρουσία μας στο EURO 2023 αποτελεί το επιστέγασμα ενός ποδοσφαιρικού ταξιδιού δύο ετών, σφραγίζοντας την επιστροφή της Ελλάδας στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο και ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η επιτυχία της παρουσίας μας στην τελική φάση απόκτα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Σερβία δεν θα συμμετάσχουν σε αυτή καθώς έμειναν εκτός συνέχειας.

Με τις εμφανίσεις μας και την αήττητη πορεία μας από την πρώτη προκριματική φάση και την Elite Round αποδείξαμε ότι δικαιωματικά αξίζαμε μια θέση στο EURO 2023. Η κλήρωση έφερε στο δρόμο μας την πολυνίκη του θεσμού Ισπανία, καθώς και ακόμα δύο εξαιρετικές ομάδες όπως η Νορβηγία, που απέκλεισε την Γαλλία, και την Ισλανδία, που άφησε εκτός συνέχειας την τροπαιούχο Αγγλία. Θα πάμε στη Μάλτα όχι μόνο για το χειροκρότημα και την συμμετοχή αλλά με στόχο να φτάσουμε μακριά στη διοργάνωση και να ακούσουμε τον Εθνικό Ύμνο ως τον τελικό".

"Να εκπροσωπήσουμε επάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, δήλωσε μετά την κλήρωση: "Η κλήρωση έφερε στο δρόμο μας έναν πολύ ανταγωνιστικό όμιλο με δυνατές και ποιοτικές ομάδες. Η Νορβηγία άφησε εκτός τελικής φάσης την Γαλλία και η Ισλανδία την Αγγλία, κάτι που φανερώνει τον υψηλό βαθμό δυσκολίας στον όμιλο, στον οποίο βρίσκεται μια παραδοσιακή δύναμη του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Ισπανία. Γνωρίζαμε και πριν την κλήρωση ότι στην τελική φάση δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι αλλά έχω πίστη στις δυνατότητες και την ποιότητα της Εθνικής Νέων.

Ο μεγάλος στόχος της παρουσίας σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων έχει ήδη επιτευχθεί. Ωστόσο αυτό δεν μας αρκεί και θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πάμε σε αυτή τη διαδικασία στην οποία θα επιδιώξουμε όλοι να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως κάνουμε πάντα. Όλη η διαδρομή της τελικής φάσης θα βοηθήσει, παίκτες και επιτελείο, να προοδεύσουμε ως ομάδα και πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εκπροσωπήσουμε επάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ