ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Εθνική Ιταλίας: Ιστορικό το ματς με την Αγγλία, χωρίς παίκτη της Γιουβέντους μετά από το 1994

Εθνική Ιταλίας: Ιστορικό το ματς με την Αγγλία, χωρίς παίκτη της Γιουβέντους μετά από το 1994
@2023 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024 βρίσκει την Ιταλία να υποδέχεται στο "Ντιέγκο Μαραντόνα" την Αγγλία, σε ένα ματς που δεν θα βρίσκεται παίκτης της Γιουβέντους είτε στην ενδεκάδα είτε στον πάγκο της, για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια.

Η Ιταλία μπαίνει στη μάχη των προκριματικών του Euro 2024 έχοντας έναν πολύ δυνατό αντίπαλο στην πρεμιέρα, την Αγγλία, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται το βράδυ της Πέμπτης (23/03, 21:45, ALPHA, LIVE από το SPORT24) σε ένα ματς που αποτελεί αναβίωση της σύγκρουσής τους στον τελικό του Euro 2020 στο "Γουέμπλεϊ".

Πέρα από το γεγονός πως το μπραν ντε φερ με την Αγγλία είναι από μόνο του ξεχωριστό γεγονός, το ματς αποκτά συλλεκτικό χαρακτήρα για το γεγονός πως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν θα έχει στη διάθεσή ούτε έναν ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους.

Μετά από τον τραυματισμό του Κιέζα, ο μοναδικός παίκτης των μπιανκονέρι που κλήθηκε στην αποστολή της σκουάντρα ατζούρα ήταν ο αρχηγός Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος όμως τραυματίστηκε και τέθηκε εκτός αποστολής.

Όπως υπογραμμίζουν μάλιστα τα ιταλικά ΜΜΕ, αν θέλει να βρει κάποιος την τελευταία φορά που η εθνική Ιταλίας παρατάχτηκε σε επίσημο ματς χωρίς παίκτης της Γιουβέντους στην αποστολή της ήταν το 1994, σε ματς με την Εσθονία για τα προκριματικά του Euro '96 που επιβλήθηκε με 2-0 με σκόρερ τους Πανούτσι και Καζιράγκι.

Η αποστολή της Ιταλίας για το ματς με την Αγγλία:

  • Τερματοφύλακες: Ντοναρούμα, Φαλκόνε, Μέρετ
  • Αμυντικοί: Ντι Λορέντσο, Τολόι, Σπινατσόλα, Νταρμιάν, Παλμιέρι, Σκαλβίνι, Ατσέρμπι, Ρομανιόλι
  • Μέσοι: Βεράτι, Ζορζίνιο, Πελεγκρίνι, Πεσίνα, Κριστάντε, Μπαρέλα, Τονάλι
  • Επιθετικοί: Νιόντο, Σκαμάκα, Μπεράρντι, Πολιτάνο, Ρετέγκι
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ