ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

Εθνική Γαλλίας: Έκανε το 2/2 σε προκριματικά για πρώτη φορά μετά από το 1984

Εθνική Γαλλίας: Έκανε το 2/2 σε προκριματικά για πρώτη φορά μετά από το 1984
@2023 PETER MORRISON/AP IMAGES

Η εθνική Γαλλίας μπήκε φουριόζα στη μάχη της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024 νικώντας Ολλανδία και Ιρλανδία, με το 2/2 να είναι κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά από 39 ολόκληρα χρόνια.

Η εθνική Γαλλίας μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός πως έχει 2 τρόπαια Μουντιάλ και ισάριθμα Euro στην κατοχή της αλλά και για το ότι έχει πάρει μέρος και στους δύο τελευταίους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου (νικήτρια το 2018 με 4-2 κόντρα στην Κροατία, φιναλίστ το 2022 χάνοντας στα πέναλτι από την Αργεντινή), ωστόσο από το βράδυ της Δευτέρας μπορεί να καμαρώνει και για ένα ιδιαίτερο επίτευγμα.

Αυτό που έχει να κάνει με την παρουσία της σε προκριματικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, με την ομάδα του Ντεσάμπ να θριαμβεύει με 4-0 στην πρεμιέρα επί της Ολλανδίας και να λυγίζει με 1-0 εκτός έδρας την Ιρλανδία στον 2ο προκριματικό όμιλο που βρίσκεται και η Ελλάδα, για να πανηγυρίσει για πρώτη φορά 2/2 σε προκριματικά μετά από το 1984.

Τότε, οι δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια είχαν σημειωθεί στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 1986, με τους μπλε να σφραγίζουν την πρόκριση στα τελικά και να φτάνουν μέχρι τα ημιτελικά στα γήπεδα του Μεξικού.

Σημειώνεται ότι πέρα από το ρεκόρ αυτό, το ματς στο Δουβλίνο είχε ιδιαίτερη σημασία και για δύο παίκτες του Ντεσάμπ, με τον Μενιάν να κρατάει ανέπαφη την εστία του και να έχει μόλις 1 γκολ παθητικό σε open play στα 540 λεπτά παρουσίας του με τη φανέλα της Γαλλίας και τον Κονατέ να έχει δει τους μπλε να δέχονται μόλις 1 γκολ στα 463' συμμετοχής του με την Γαλλία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ