ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική: Επίσημα στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στα προκριματικά του Μουντιάλ

Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας από το ματς κόντρα στο Κόσοβο για το Nations League
Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας από το ματς κόντρα στο Κόσοβο για το Nations League EUROKINISSI SPORTS

H FIFA ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας στην ευρωπαϊκή ζώνη για τη προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022, οριστικοποιώντας την τοποθέτηση της Εθνικής Ελλάδας στο 3ο γκρουπ. Με ηλεκτρονικό τρόπο η κλήρωση.

Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τη στιγμή που η Εθνική Ελλάδας θα γνωρίζει ποια θα είναι τα εμπόδια που πρέπει να υπερκεράσει για να βρεθεί στο Κατάρ τον Νοέμβριο του 2022, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του ερχόμενου Μουντιάλ, μόλις άρχισε.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (27/11) η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε και επίσημα τα γκρουπ δυναμικότητας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο τρίτο γκρουπ, κάτι που κατάφερε να εξασφαλίσει στην τελευταία αγωνιστική του Nations League με την ισοπαλία της με την Σλοβενία και την ήττα ταυτόχρονα της Βοσνίας (από Ιταλία) και Φινλανδία (από Ουαλία).

Εν μέσω κορονοϊού δεν υπήρχε περίπτωση να πραγματοποιηθεί γκαλά για την κλήρωση και έτσι έγινε γνωστο πως η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο στις 7 Δεκεμβρίου στα γραφεία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στην Ζυρίχη, με τα γκρουπ να είναι τα ακόλουθα.

1ο γκρουπ: Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία

2ο γκρουπ: Ελβετία, Ουαλία, Πολωνία, Σουηδία, Αυστρία, Ουκρανία, Σερβία, Τουρκία, Σλοβακία, Ρουμανία

3ο γκρουπ: Ρωσία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Τσεχία, Νορβηγία, Β. Ιρλανδία, Ισλανδία, Σκωτία, Ελλάδα, Φινλανδία

4ο γκρουπ: Βοσνία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Λευκορωσία, Γεωργία, Λουξεμβούργο

5ο γκρουπ: Αρμενία, Κύπρος, Νησιά Φερόε, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία, Κόσοβο, Καζακστάν, Λιθουανία, Λετονία, Ανδόρα

6ο γκρουπ: Μάλτα, Μολδαβία, Λιχτενστάιν, Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο

H FIFA γνωστοποίησε επίσης πως κάποιες χώρες δεν μπορούν να πέσουν στον ίδιο όμιλο, με τα ζευγάρια που δεν μπορούν να "συνυπάρξουν" να είναι σίγουρα τα εξής: Αρμενία/Αζερμπαϊτζάν, Γιβραλτάρ/Ισπανία, Κόσοβο/Βοσνία, Κόσοβο/Σερβία, Κόσοβο/Ρωσία, Ουκρανία/Ρωσία, Ισλανδία/Νησιά Φερόε

Υπενθυμίζεται πως το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης θα το πάρουν αυτόματα οι 10 πρώτοι των ομίλων, ενώ οι 10 δεύτερες των ομίλων θα συμμετάσχουν σε σειρά playoffs (με έξι ημιτελικούς και με τρεις τελικούς) μαζί με δύο άλλες ομάδες που θα έχουν προκύψει από το Nations League για να δοθούν άλλα τρία εισιτήρια στους εκπροσώπους της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ