ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελπίδων: Η ηγετική παρουσία του Καλογερόπουλου στα πρώτα παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2027

ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI

Η Εθνική Ελπίδων δεν εντυπωσιάζει μόνο με τις επιθετικές επιδόσεις της στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της στα προκριματικά του Euro 2027 που έχουν φέρει ισάριθμες νίκες αλλά και με την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της, όπου είναι επιβλητική η παρουσία του Αλέξη Καλογερόπουλου.

Ο Αλέξης Καλογερόπουλος είναι μόλις 21 ετών αλλά παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει προλάβει ήδη να συλλέξει αρκετές ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Αυτό έχει να κάνει και με την γεμάτη διαδρομή του την τελευταία πενταετία, καθώς το 2020 άφησε την Κ19 του Αστέρα για την αντίστοιχη του Ολυμπιακού, για να παίξει κατόπιν στον Ολυμπιακό Β’ και να δοθεί στον έπειτα στον Βόλο όπου αγωνίστηκε για δύο διαδοχικές σεζόν (2023-2025) ως δανεικός.

Με τη φανέλα των Θεσσαλών πήρε παιχνίδια στα πόδια του και ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή του, με τα αποτελέσματα να φαίνονται τη φετινή σεζόν. Τόσο για το γεγονός ότι έπεισε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπαρ, με τις εμφανίσεις του στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού, να τον κρατήσει στην πρώτη ομάδα και να του δώσει χρόνο συμμετοχής στα πρώτα δύο ματς των ερυθρολεύκων στην League Phase του Κυπέλλου Ελλαδας Betsson, όσο και με την παρουσία του στην Εθνική Ελπίδων.

Ο υψηλόσωμος στόπερ έχει εξαιρετική παρουσία στο κέντρο της γαλανόλευκης άμυνας στα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2027 και αυτό αντανακλάται στο γεγονός πως στα τρία από τα τέσσερα ματς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έχει δεχτεί γκολ, ενώ βοηθάει ταυτόχρονα και στο επιθετικό κομμάτι.

Στον εκτός έδρας θρίαμβο με 3-2 επί της Γερμανίας ήταν εκείνος που έκανε κεφαλιά-πάσα προς τον Κωνσταντίνο Κωστούλα για να ανοίξει το σκορ για την γαλανόλευκη ενώ την Παρασκευή (14/11) έγινε και σκόρερ στο 3-0 επί της Γεωργίας, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη με κεφαλιά-δυναμίτη.

Μοναδικό μελανό σημείο στο ματς με τους Γεωργιανούς ήταν ο τραυματισμός του στην αριστερή γάμπα που τον υποχρέωσε να αποχωρήσει στο 57ο λεπτό υποβασταζόμενος, με τον Καλογερόπουλο να ξεχνάει ωστόσο αυτή την άσχημη στιγμή και να ξεκαθαρίζει στο φινάλε του ματς πως “είμαστε ο ένας για τον άλλον στην ομάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ